ENGELSİZ MİNİBÜSLERLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

ENGELSİZ MİNİBÜSLERLE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK
Minibüslerin engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için 2017 yılı itibariyle çıkacak yasa doğrultusunda Beylikdüzü Belediyesi de şimdiden kolları sıvadı.
 Elektronik rampa eklenecek minibüslerle ilgili Beylikdüzü Şoförler Odası Başkanı Hasan Soran ile görüşmeye giden Belediye Meclis Üyeleri, ilçe genelindeki kaldırımların da bu işleyişe destek verecek ölçülerde olması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. 


Engelsiz, erişilebilir ve ulaşılabilir bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve yapılan her çalışmayı uzmanların fikirleriyle destekleyen Beylikdüzü Belediyesi, bu kez de engelsiz ulaşım için görüşmelere başladı. 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle tüm minibüsler için erişilebilir olma zorunluluğu getirilecek yasa üzerine harekete geçen Belediye Meclis Üyeleri, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ile birlikte Beylikdüzü Şoförler Odası Başkanı Hasan Soran’ı ziyaret etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun herkes için her yerine ulaşılabilir engelsiz kent konusundaki dirayeti ve misyonu ile ilçe sınırları içerisindeki minibüs, otobüs ve servis araçlarına eklenen rampa ile erişilebilir hale getiriliyor. 

Kaldırımlar Rampalara Uygun Hale Getirilecek 


Görüşmede, şoförlerin engellilerle iletişimi ve davranışı konusunda da birlikte çalışma yapmak ve güzel adımlar atmak üzerine konuşuldu. Soran, “Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına kanunların zorunlu kıldığı her düzenlemeyi yapmakla birlikte insani olarak görevlerimizi de yapmaya devam edeceğiz.” diyerek konunun önemine vurgu yaptı. Görüşmede hazır bulunan Belediye Meclis Üyeleri Mülayim Demirtaş, Fuat Bayazıt ve Ahmet Bağbekleyen’e taleplerini ileten Soran, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren tam olarak çalışmaya başlayacak araçların verimli olabilmesi için kaldırım yüksekliklerinin o standartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Engelsiz ulaşım için kararlılıklarını dile getiren meclis üyeleri konu üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve hızla da süreceğini belirtti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.