Erdoğan 'İhanet' dedi, AK Parti reddetti

Erdoğan 'İhanet' dedi, AK Parti reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın binaların kotu alınırken inanılmaz yolsuzlukların yapıldığı yönündeki açıklamasının ardından CHP'li meclis üyeleri konuyu İBB Meclisi'ne taşıdı. CHP Grubu'nun, kotun en düşük noktadan alınmasıyla ilgili verdiği
 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantıları dün başladı. Meclis Başkanvekili Ahmet Selamet'in yönettiği oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Ocak'ta gerçekleşen Şehircilik Şurası'nda yaptığı konuşma gündeme geldi. Konuyla ilgili gündem dışı bir konuşma yapan CHP'li Hüseyin Sağ, Erdoğan'ın açıklamalarından yola çıkarak, İstanbul'da kotun en düşük noktadan alınması yönünde plan notu ilavesi yapılacak bir çalışmanın İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havalesi için önerge verdi. Önerge AK Partililerin oyu ile reddedilirken CHP'liler, “Aslında bu önergeyi onların getirmesi gerekirdi. Hadi bundan vazgeçtik, konuyu biz gündeme getirdik ama reddettiler. AK Parti Grubu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediğini yapmıyor” yorumunda bulundu.

İhanete kim ortak oldu?
Mecliste bir konuşma yapan CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, 2004 yılından beri birçok defa dile getirdiği konuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme taşıdığını belirterek, “Ben söyleyince önemsenmiyor, sayın Cumhurbaşkanı söyleyince Türkiye'nin gündemine oturdu. Çok da iyi oldu, belki ders alınır” ifadesini kullandı. Sağ, “Cumhurbaşkanı 'az topraktan çok para kazanmak' lafını kullandı. Ancak İstanbul'a çıkın bir bakın kimlere az toprakla çok para kazandırdınız görün. Ben 2004 ile 2017 yılları arasında bu plan notlarında kimlerin imzası varsa ona söylüyorum. 2004'te sadece Gökkafes vardı. Onun da yıkım kararı var ama yıkılamıyor. Sonrasında rezidanslar, towerslar, gökdelenler sizin zamanınızda yapıldı. İstanbul'u nasıl planladınız; şehir ortada... Cumhurbaşkanı ihanet diyor. Peki bu ihanete kim ortak oldu, kimlerin imzası var. Cumhurbaşkanı bu eleştirileri size yapıyor, CHP'ye yapacak değil. Birinci derecede sorumlu ise Büyükşehir Belediye Başkanı... Şimdi soruyorum, var mısınız 'kot alma noktası en düşük noktadan alınır' diye değiştirelim” önerisinde bulundu.

'Teknik olduğu için' ret!
Hüseyin Sağ'ın eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Aydın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği sözün arkasında olduklarını belirtti. Hatta Erdoğan'ın açıklamalarını emir olarak algıladıklarını dile getiren Aydın, “Ancak sözkonusu önerge teknik bir çalışma, kurum görüşleri alınmadan gündeme alınmasını istemiyoruz” ifadelerini kullanarak herkesi şaşırttı. Aydın'ın açıklamasının ardından tekrar söz alan Hüseyin Sağ ise “Aslında bu önergeyi AK Parti'nin getirmesi gerekirken biz getiriyoruz. Siz de karşı çıkıyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediklerine mi karşı çıkıyorsunuz?” diye sordu. Sonrasında yeniden konuşan Faruk Aydın, çalışma yapılmadan ilgili önergenin kabulünü uygun görmediklerini söyledi. Yapılan oylamada önerge oy çokluğu ile reddedildi.

Şehre ihanet ediyorsun ihanet!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ocak'ta yapılan Şehircilik Şurası'nda katılmış; burada yaptığı konuşmada binalara kot yapan müteahhitleri sert sözlerle eleştirmişti. Müteahhitlere kızan Erdoğan, “Kot olayı denilen bir şey var. İnanılmaz yolsuzluklar yapıyorlar. Kotu denizden alma anlayışını getirmemiz gerekiyor. 2,3 kat yerine 5,6 kat bina çıkıyor. Bodrum diyorsun, adam bodrum değil zemin yapıyor. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması gerek. Bodrum denilen yer güneş görmeyen yerdir. Bodrumu zemine dönüştüren bence ihanet içindedir. Bodrumu kazanmak istiyorum derken şehre ihanet ediyorsun ihanet” ifadesini kulanmıştı. EMEK KARAKAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.