Esenyurt da coşkuyla kutladı

Esenyurt da coşkuyla kutladı
Cumhuriyet’in 91’nci yıl kutlamaları Esenyurt ’ta çeşitli etkinlikler ile gerçekleşti. Esenyurt Kaymakamlığında başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama ve tebrik programı Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumunda düzenlenen etkinlikler ile devam etti.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumunda Cumhuriyet Bayramı kutlama ve geçit törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Garnizon Komutanı Yarbay Osman Uyanır, İlçe daire müdürleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kurumları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören programı Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci’nin günün önemine değinen konuşmasıyla devam etti.




“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA KENETLENME GÜNÜDÜR”

Kaymakam İnci yaptığı konuşmasında, “Millet olarak duygu birliğimizin tezahür ettiği bugün Cumhuriyetimizin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugünde, tek yürek olarak haykıracak el ele, gönül gönüle geleceğe daha güvenle bakacağız. Son derece anlamlı olan bu duruşumuz ile kardeş kavgası çıkarmak isteyen, beyhude bir çaba içinde olan şer odaklarına da bir kez daha en güzel cevabı birlik ve beraberlik içinde olarak göstermiş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerimizi geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın her zaman birlikte koruyacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’nci kuruluş yıldönümü ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Gösteriler, ödüller ve geçit töreni…

Kaymakam Ekrem İnci, konuşması ardından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Garnizon Komutanı Yarbay Osman Uyanır ile birlikte törende yer alan tüm okulları ve vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

Tören programında Esenyurt Beykop Ali Çebi Ortaokulu öğrencisi Ulaşan Günal’ın okuduğu Cumhuriyet şiiri ve Şerife Bacı Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Oyunları Ekibinin gösterileri vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.



Esenyurt ‘ta bulunan tüm okullar arasında en iyi resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Esenkent Mahallesi Atatürk Ortaokulu Bando Takımı eşliğinde tüm okulların geçit töreni ile sona erdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.