Esenyurt Dersimliler Kalanç'a sahip çıktı

Esenyurt Dersimliler Kalanç'a sahip çıktı
Esenyurt Dersimliler Derneği, yayınladığı basın bildiriyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na yönelik operasyonu kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç’ın serbest bırakı

Esenyurt Dersimliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri adına yapılan basın açıklaması şöyle:
Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç, 19 Şubat 2013 günü TEM polislerince evine yapılan baskında gözaltına alındı. Esenyurt’taki ikametgahında yapılan 3.5 saatlik aramanın ardından çocuklarının gözleri önünde kelepçelenerek gözaltına alınan Kalanç, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
AKP’nin Esenyurt’ta, Dersim’de ve tüm Türkiye’de sergilediği insanlık dışı uygulamalara karşı duran Esenyurt Dersimliler Derneği, ortaya koyduğu eğilmez tavrı ve etkinliği ile adeta bir muhalefet merkezi haline gelmiştir. Takındığımız tavır, ülkemiz halklarının, demokratların, devrimcilerin, yurtseverlerin yaşadıkları zulmün son bulması, gelecek güzel günlere dair umutlarımızın dillendirildiği etkinliklerle de taçlandırılmıştır, devam ettirilecektir.
Ülkemizdeki adalet sistemini adeta “cadı avı”na çeviren AKP hükümeti, kendisine karşı duran herkesi Ergenekon ve KCK gibi adlandırılan davalarla sindirmeye, susturmaya çalışmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada, Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı ve Bakırköy Belediyesi Sendika Temsilcisi Hüseyin Kalanç’ın gözaltına alınması da bu susturma ve sindirme eyleminin bir parçasıdır.
Ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek, karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP'yi buluyoruz. Buradan sesleniyoruz; AKP hükümetinin faşist politikalarına karşı duracak, zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğmeyeceğiz. Bilinmelidir ki, Hüseyin Kalanç ve bizler bu ülkeyi çok seviyoruz. Her karışında alın terimizin bulunduğu bu ülkenin daha demokratik bir düzene sahip olması adına elimizden geleni ortaya koymaktan geri durmadık, durmayacağız.
Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her
türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sessiz kalmayacağız. Yolsuzlukların, haklarımızı gasp edenlerin üzerine gitmekten imtina edenlerin,bütün faaliyetleri göz önünde olan derneğimize baskıları kabul edilemez. AKP'ninkendisine muhalif olan tüm kesimlere “siyasi mesaj” verme niyeti çok açık olan bu
tür girişimler asla amacına ulaşamayacaktır.
Esenyurt Dersimliler Derneği Başkanı Hüseyin Kalanç’ın ve demokrasi mücadelesinin meşalelerinden olan 167 hak savunucusunun bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.