Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği Başladı

Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği Başladı
Türkiye’de ve dünyada ünlü marka firmalara ev sahipliği yapan Esenyurt EXPO 2015 Sanayi Etkinliği düzenlenen açılış töreninin ardından dualarla kapılarını ziyaretçilere açtı.
Türkiye'de ve dünyada ünlü marka firmalara ev sahipliği yapan Esenyurt EXPO 2015 Sanayi Etkinliği düzenlenen açılış töreninin ardından dualarla kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış programında bölge sanayicisinin sorunları, beklentileri ve ilçedeki istihdam sorunları konuşuldu.

Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİDER) iş birliği ile hazırlanan Esenyurt EXPO 2015 Sanayi Etkinliği yapılan açılış töreninin ardından kapılarını ziyaretçilerine açtı. Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşen etkinlik açılışa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan ve çok sayıda firma sahibi katıldı.

ETKİNLİK, 220 İŞLETMEYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Esenyurt'ta ticaret hacminin artmasını ve farklı firmalar arasında işbirliğine zemin hazırlayabilmeyi amaçlayan etkinlik, ilçede faaliyet gösteren 220 işletmeyi ağırladı. Esenyurt sanayisinin gücünü ve potansiyelini gözler önüne seren etkinlikte katılımcı firmalar birbirleriyle ve ziyaretçiler arasında yer alan farklı sektörlerin uzman kadroları ile yüz yüze iletişim imkanı buldu. Yerel yönetim, kaymakamlık, bürokrasi, üniversiteler ve bölge sanayicisini bir araya getiren açılış programında bölge sanayicisinin sorunları, beklentileri, iş ve istihdamın çözümü konuşuldu.

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, etkinliğin tüm işletmelere bereket getirmesi temennisinde bulundu. Kadıoğlu, "Esenyurt'ta ara elaman yetiştiren yerlerimiz var. Ancak ilave olarak ihtiyaç hissedildi, bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Konut ve sanayi Esenyurt'ta yan yana faaliyet gösteriyor. Biliyorsunuz ki konuta kaçana arkadaşlarımız var. Ben size şöyle bir şey söyleyeyim. 11 yıl içerisinde tam bin 200 tane imalat ve fabrika ruhsatı verdik" diye konuştu.

Açılış sonrası fuar alanını gezen protokol üyeleri stant yetkililerinden bilgi aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.