Esenyurt, Kaplıcaları ve Parklarıyla Emıtt'te Tanıtıldı

Esenyurt, Kaplıcaları ve Parklarıyla Emıtt'te Tanıtıldı
EMITT Fuarı'nda stant kuran Esenyurt Belediyesi, termal su kaynakları, termal tesislerini ve parklarını Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıtıyor.
 EMITT Fuarı'nda stant kuran Esenyurt Belediyesi, termal su kaynakları, termal tesislerini ve parklarını Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıtıyor. 
Esenyurt Belediyesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen " Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda EMİTT termal su kaynakları, termal tesislerini ve parklarını Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine tanıtıyor. Bu yıl 22'ncisi düzenlenen fuarda İstanbul'un Avrupa yakasındaki termal tesislerinin bulunduğu tek ilçe olan Esenyurt bölgedeki turizmin gelişmesine de büyük katkı sunacak projelerini sunuyor. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçede bulunan çok sayıda dini tesis, sağlık tesisi, termal tesis, spor merkezleri, devasa parklar, kültürel ve sosyal projeler ile ilgili bilgiler veriyor.


Esenyurt kaplıcaları ve parklarıyla EMITT'te tanıtıldı

Esenyurt ilçe sınırları içerisinde Saadetdere ve Kıraç Mahallelerinde bulunan kaplıcalar ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkının minyatürleri EMITT Turizm Fuarı kapsamında TÜYAP'a kuruldu. Termal su kaynakları ile termal tesislerin ve parkların birebir olarak yansıtıldığı Esenyurt Belediyesi standını TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ziyaret ederek ilçe hakkında Başkan Ali Murat Alatepe'den bilgiler aldı.

"Avrupa yakasında başka bir termal tesis yok"

Fuarda ev sahibi konumunda olduğunu ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, "Bir diğer taraftan da çok bilinmeyen bir yönümüz olan, termal tesislerimizi tanıtıyoruz. Avrupa yakasında başka bir termal tesis yok. Aynı anda 150 kişinin hizmet alabileceği büyüklükte bir kaplıcamız var. Daha da fazla insan alabileceğimiz de bir termal tesisimiz var. Az bilinen bir özelliğimize daha değinmek istiyorum, Afyon'da da mineralli sular var, bu sular 5 bin 500 mineral değerindeki sulardır" dedi.

"Termal sularımız 35 bin mineral değerinin üzerinde"

İlçe genelinde az bilinen değerlere değinen Başkan Alatepe, "Bizim sularımız 35 bin değerin üzerinde ve tuzlu termaldir. Bu özelliklerde tesislerimizi çok kıymetli kılıyor. 65 yaş üzeri yaşlılarımıza ve fiziksel engelli kardeşlerimize ücretsiz olarak tedavi gerçekleştiriyoruz. Öte yandan halkımızda 30 TL gibi cüzi bir rakamla bunlardan faydalanabiliyor. Bugün burada 3 termal turistik otelimiz, iki termal tesisimiz ve yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli diğer turistik otellerle, İstanbul turizminin de yaklaşık olarak yüzde 5'ine hizmet veren bir ilçe olarak buradayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.