Esenyurt krizine Bakan neşteri...

Esenyurt krizine Bakan neşteri...
Esenyurt'ta yaşanan imar ve işgal sorununa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el attı. Bakan Erdoğan Bayraktar, "Mağdur olan vatandaşa yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Aylardır inşaat sektörünün gündeminden düşmeyen Esenyurt'taki imar sorununa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el atıyor. Çözüm üretmesi için belediyelerden ümidini kesen vatandaşlar bir süredir bakanlığın kapısını arşınlıyordu. Bakanlık konuya kayıtsız kalmadı. Bakan Bayraktar, "Şu anda orayı inceliyoruz. Yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bakanlığımıza belediyelerden gelen herhangi bir müracat yok. Genelde vatandaşlar başvuruyor. Biz de onlara yardımcı olmak için çalışmalara başlıyoruz" dedi. 
VATANDAŞ IN DİRENİŞİ BİTTİ
Bayraktar, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların giderek bilinçlendiğinin altını çizdi. Bayraktar, "Kentsel dönüşümde direniş bitti, beklenti arttı. Vatandaşın kafasına 'Devlet gelecek, evinizi alacak ve hakkınızı vermeyecek' diye giriyorlardı. Ama vatandaşımız bunu gördü ve bilinçlendi" dedi. Bayraktar, şöyle konuştu: "Devlet vatandaşı kucaklıyor, onları mağdur etmiyor. İsteyene parasını, isteyene yerinden ev veriyoruz. Yeni ev almak için kredi alana, faizinin yarısını ödüyoruz. Vatandaş bunu görünce bilinçlendi." 
NET-BRÜT KAVRAMI DÜZELECEK
İmar düzenlemesiyle ilgili kanun hazırlığında olduklarını söyleyen Bayraktar, plan notlarıyla imar artırma işini bitireceklerini belirtti. Konutta net-brüt metrekare kavramına da düzenleme getireceklerinin altını çizen Bayraktar, "Konut satılırken 190 metrekare deniyor. İncelendiğinde 90 metrekare çıkıyor. Bunu bitireceğiz. Net-brüt metrekare kavramını netleştireceğiz" diye konuştu. 
KÂRMARJI DÜŞECEK
Bakan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde müteahhitleri Anadolu şehirlerine yatırım yapmaları konusunda çağrı yapmıştı. Bu adreslerden birinin Malatya olduğunu söyleyen Bayraktar, "Eskiden müteahhitlerin kâr marjı yüksekti. Ama artık o devir geçti. Avrupa'da kâr marjı maksimum yüzde 15. Türkiye'de o duruma gelmek üzere. Müteahhitler mecburen Anadolu'ya açılacak. Ama marka olanlar gelsin. bu özellikleriyle burada iş yaparlar. Hem Anadolu gelişir, hem de İstanbul'un üzerindeki baskı azalır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.