Esenyurt'ta Belediye Önünde Eylem

Esenyurt'ta  Belediye Önünde Eylem
Esenyurt’ta parasını ödemelerine rağmen dairelerini alamayan vatandaşalar, belediye önünde eylem yaptı.
Esenyurt’ta parasını ödemelerine rağmen dairelerini alamayan vatandaşalar, belediye önünde eylem yaptı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile görüşen mağdur vatandaşlar, dairelerinin teslim edilmesini istedi.

Talatpaşa Mahallesi Pazaryolu Caddesi üzerinde bir inşaat firmasından 240 daire satın alan vatandaşlar aradan aylar geçmesine rağmen dairelerini alamıyor. Buna tepki gösteren vatandaşlar, Esenyurt Belediyesi önünde protesto eylemi yaptı. ‘Hileli Satışlar Kanunlarla Kapatılmaya Çalışılıyor’ pankartı açtı. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun kendilerine firma hakkında güvence verdiğini iddia ettiler. Mağdurlar Kadıoğlu ile görüştükten sonra belediye önünde basın açıklaması yaptı. 

Mağdurlar adına konuşan Hayrettin Çetinkaya, “4 yıldır dişimizden katarak aldığımız evler maalesef arsa sahibi ile firma arasında arsa olarak geri satılıyor. Biz bu konuda yetirince kimseye güvenmiyoruz. Toprak sahibini arıyoruz evler benim diyor. Hiçbir hakkınız yok hakkınızı gidin firmadan savunun diyorlar. Böyle bir durumda hepimiz ortada kalmış bulunuyoruz. 290 daire 800 tane mağdur var burada. Niye hiç kimse sesini çıkarmıyor. Buna devlet nasıl bir çözüm bulacak.” dedi. 

Mağdurlardan Gürsel Çalışkan, “3,5 yıl oldu bekliyoruz hiçbir gelişme yok. Opsiyon dediler oda bitti. Hiçbir gelişme yok. Parayı aldılar hiçbir şey yapmadılar.” dedi. Handan Kaldemir ismindeki vatandaş ise, “ Tapularımızın çıkması için de ayrıyeten para istediler. Şuanda hiçbir şey yok bizler mağduruz. Bizzat eşim geldi Belediye ile konuştu ‘gözünüz kapalı girin’ dediler bize. Bukadar güven verdiler bize. Şimdi bizim paramız ne olacak.” açıklamasını yaptı. 

Bir başka vatandaş ise, evimiz olacak diye aylardır kirada oturduklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Ben 83 bin lira ödediğini ve daha 23 bin lira senedinin olduğunu aktardı. Ardından, vatandaşlar inşaat önüne kadar yürüyerek burada da çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.