Esenyurt ‘ta İsrail protestosu

Esenyurt ‘ta İsrail protestosu
Esenyurt ‘ta Kardeşlik Platformu üyesi çok sayıda kişi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
 Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen eyleme Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İHH genel başkan yardımcısı Durmuş Aydın, Mazlumder genel başkanı Ahmet Faruk Ünsal, AK Parti Esenyurt ilçe Başkanı Şenay Değer, Kardeşlik Platformu Genel Sekreteri Mevlüt Akbal ve birçok vatandaş katıldı.

 “TÜRKİYE FİLİSTİN OLMADAN FİLİSTİN’E GİDELİM”

“Başınızı kaldırın başınız dik olsun” diyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Müslüman’ın başı yere eğilmez, Filistin’de de eğilmeyecek. Hz. Ömer’i şehit eden zihniyet şuan Filistin’dedir. Hz. Hüseyin Kerbela’da şehit eden zihniyet şuan Filistin’de. Gerekiyorsa Allah için Filistin’e gidelim. Türkiye Filistin olmadan Filistin’e gidelim” dedi.

 Açıklamada bir konuşma yapan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, “Hepimiz çok üzgünüz İsrail yine yapacağını yaptı. Her Ramazanı her bayramı bize rezil ettiği gibi, yine aynı umursamazlıkla Filistin’de kan akıtmaya devam ediyor. Bugün itibari ile 650 Filistinli şehidimiz var” dedi.

 İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise Filistin’in özgür kalacağını belirterek, “Dünya halkı mazlumdan yana zalime karşı dimdik ayakta. Dünyanın her tarafında gösteriler yapıyorlar. Filistin elbet bir gün özgür olacak. Çünkü dünyada Müslümanlar ayağı kalkıyor. Avrupa’daki gösterilerde bile on binler ayakta” dedi.
Açıklama sırasında sık sık İsrail aleyhine sloganlar atan grup daha sonra İsrail bayrağını ateşe verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.