Esenyurt'ta Kurulan İftar Sofrası 3 Bin Konuğu Ağırladı

Esenyurt'ta Kurulan İftar Sofrası 3 Bin Konuğu Ağırladı
Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi’nde gerçekleştirilen sokak iftarında, 3 bin mahalle sakini aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın sevincini birlikte yaşadı.
Esenyurt Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi'nde gerçekleştirilen sokak iftarında, 3 bin mahalle sakini aynı sofrada buluşarak Ramazan'ın sevincini birlikte yaşadı.

Esenyurt Belediyesi'nin paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği sokak iftarları, binlerce mahalle sakinini aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Güzelyurt Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarında mahallelilerle bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Saatler öncesinden başlayan iftar hazırlıkları için alana metrelerce uzunlukta masa kuruldu. İftar saatinin yaklaşmasıyla vatandaşlar yerlerini alarak ezan vaktinin gelmesini bekledi. İftara sayılı dakikalar kala alana gelen Başkan Necmi Kadıoğlu, konuklarıyla yakından ilgilendi. Her masayı tek tek ziyaret eden Kadıoğlu, vatandaşlarla kısa süreli sohbet etti. Ezan vaktinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar dualarla oruçlarını açtı.

"SOKAK İFTARLARI KAYBEDİLEN KOMŞULUKLARIN HATIRLANMASINA VESİLE OLUYOR"

Sokak iftarlarının birleştirici gücüne vurgu yapan Başkan Kadıoğlu, "Ramazan akşamları iftarla başlıyor ama iftarla bitmiyor. Günün sohbeti, ezgiler ve ilahiler, teravihler devam ediyor. Sokak iftarları kentte yaşayan insanların komşuluk bağlarını kaybettiği bir ortamda onların yeniden bir araya gelmesine vesilesi oluyor. Tekrar bu bağı oluşturmalarını sağlayan bir ortam oluşuyor. Allah rızası için tutulan oruçların hep beraber açılması apayrı bir duygu. Bizim işimiz, insanlarımızı birleştirmek, kaynaştırmak. Beraberliği sağlayabilmek. Sağlayabiliyor muyuz. Bilmiyoruz ama bu duygular beni çok etkiliyor" dedi.

"İNSANLAR ARASINDA BİR ARADA YAŞAMA KÜLTÜRÜ OLUŞMALI"

İnsanlar arasında ayrım olmadan bir arada yaşama kültürünün oluşması gerektiğini belirten Başkan Kadıoğlu, "İstiyorum ki herkes birbirine selam verir hale gelsin. Yani karşısındaki hangi etnik köken, hangi mezheptendir demeden onu insan diye selamlayabilsin. Bunu sağlayabilirsek böyle programlarla bundan mutluluk duyacağız. Ramazan etkinliklerimiz de Ramazan ruhunu devam ettiriyor. Biz her akşam 7 bin, 8 bin kişiye de iftar veriyoruz" şeklinde konuştu.

Sokak iftarları sayesinde mahalle halkını tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Seçkin İpekvar isimli vatandaş, "Sokak iftarına ikinci kez katılıyorum. Komşularımla birlikte geldim. Sokak iftarları insanları kaynaştırıyor. Çok güzel etkinlikler sokak iftarları. Ramazan'ın duygusunu birlikte yaşıyoruz" dedi.

Organizasyonu çok anlamlı bulduğunu söyleyen Ege Tekneci isimli vatandaş ise, "Biz buraya yeni taşındık. Eşim ve yeni komşularımızla birlikte geldik iftara. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin. Şu güzelliği istesek yapamayız. Gurur verici güzel bir şey, duygulanıyor insan. İstiyoruz ki, yılın tamamı Ramazan olsun. Allah herkese şuanı yaşatmayı nasip etsin. Çok güzel bir organizasyon olmuş. Buraya gelmeden önce endişe duyuyordum Esenyurt'a nasıl alışırım diye ama şimdi iyi ki gelmişiz, iyi ki Esenyurt'ta yaşıyoruz diyorum" diye konuştu.

ESENYURTLULAR İFTAR SONRALARINI FARKLI AKTİVİTELERLE GEÇİRİYOR

Esenyurt Belediyesi'nin kurduğu Ramazan etkinlikleri alanında birbirinden farklı etkinlikler Esenyurtlulara hizmet vermeye devam ediyor. Yöresel lezzetlerin vatandaşlarla buluşturulduğu etkinlik alanında kurulan stantlarda el emeği göz nuru ürünleri de sergileme imkanı bulan vatandaşlar, ekonomilerine katkı sağlıyor. İftar sonrası farklı aktivitelerle zaman geçirmek isteyen vatandaşlar her yaş grubuna hitap eden aktiviteler için etkinlik alanının yolunu tutuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.