Esenyurt’ta ikinci Babil Efsanesi!

Esenyurt’ta ikinci Babil Efsanesi!
Esenyurt’ta Uluhan Grup tarafından yapılan Babil Kuleleri projesinden ev ve dükkan alan vatandaşların, şirket yetkilileri ile görüşme çabaları yine karşılıksız kaldı. Cumartesi günü topluca firmanın satış ofisine giden konutzedeler, muhatap olacak tek bir

Uluhan Grup’a “Islıklı” protesto

30 Nisan 2013 tarihinde hak sahiplerine teslim edilmesi gereken projedeki inşaat çalışmaları, ilçede yaşanan imar sorununun ardından durunca yüzlerce vatandaş mağdur duruma düşmüştü. Babil Kuleleri Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği adı altında örgütlenerek hak arayışına başlayan konutzedeler, kendileriyle muhatap olacak firma yetkilisi bulamıyor.

Esenyurtlu konutzedelerin çilesi bitmiyor. Uluhan Grup tarafından 3 Nisan 2011 tarihinde Esenyurt 19 Mayıs Bulvarı üzerinde temeli atılan ancak ilçede yaşanan imar sorunu nedeniyle belirsizliğe sürüklenen Babil Kuleleri projesinden ev ve dükkan alan vatandaşlar, son günlerde görüşebilecekleri tek bir firma yetkilisi dahi bulamıyor.

11 Mayıs Cumartesi günü Babil Kuleleri Gayrımenkul Sahipleri Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde topluca Babil Kuleleri’nin satış ofisine giden mağdurlar, muhatap olacakları bir yetkili bulamadı.

Söz konusu görüşme talebini ve tarihini daha önce faks ve telefon yolu ile firmaya bildirdiklerini ifade eden mağdurlar, satış ofisinde kimseyi bulamayınca bu kez yine Uluhan Grup tarafından yaptırılan Acunkent’te gittiler. Babilzedeler, burada da muhatap olacak kimseyi bulamayınca firma yetkililerini alkışlar ve ıslıklarla protesto etti. Mağdurlar protesto sonrası dağılmaya başlarken, bu sırada Acunkent’in önüne polis ekiplerinin geldiği görüldü.

Protestonun ardından bir basın açıklaması yapan Babil Kuleleri Gayrımenkul Sahipleri Dayanışma Derneği yöneticileri, yaşanan tüm olumsuzluklara karşın mağdurların ödemelerini düzenli şekilde yaptığına dikkat çekerek, “Derneğimizin ve üyelerimizin tek amacı evlerimize kavuşmaktır” dediler.

 

“ÇALIŞMALAR 1 MAYIS’TA BAŞLAYACAKTI”

Firma yetkililerinin, 12 Nisan’da gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından 1 Mayıs’a kadar kendilerinden süre istediğini ve 1 Mayıs itibariyle çalışmaların başlayacağı sözünü verdiğini belirten dernek yöneticileri, ardan geçen iki haftalık süreye karşın şantiyede hiçbir faaliyetin olmadığını ifade ettiler.

Cumartesi günü Uluhan Grup yetkilileriyle yapmayı tasarladıkları toplantıya hem yurt içinde farklı şehirlerden hem de yurt dışından çok sayıda mağdurun katıldığını belirten Dernek yöneticileri, yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Kendilerine faks ve telefon yolu ile toplantıyı bildirmiş olmamıza rağmen Uluhan Grup’tan herhangi bir yetkili bu toplantıya katılmadı. Yurt içinde çeşitli şehirlerden ve yurtdışından toplantıya gelen tüm magdurlar bir süre bekledikten sonra, firmanın Esenyurttaki diğer projesi Acunkent’in önüne gittik. Orada da bir yetkili ile görüşemedik. Durumu Acunkent’in önünde alkış ve ıslıklarla protesto ettikten sonra dağıldık.

Bu duruma gelişimizin kısa hikayesi ise şöyle: Uluhan Grup, Nisan 2013’de teslim etmesi gereken Babil Kuleleri Projesi inşaatına devam etmiyordu. Dernek kurullarımızla yaptığı toplantılarda, Esenyurt İmar probleminin kendilerini engellediğini, Esenyurt imar problemi giderilince inşaatın en kısa sürede başlayıp hızlanacağını ifade ediyorlardı. Esenyurt imar problemi derneğimizin de çabaları ile gündemde tutulup, 12.04.2013 tarihli İBB Meclis Toplantılarında giderildi. Bu kararın ardından hazırlıklar için süreye ihtiyaçları olduğunu 1 Mayıs’ta inşaata tekrar başlayacaklarını bir yazı ile derneğimize bildirdiler. Çeşitli ara görüşmeler ve sözlerle, tüm mağdurlar anılan günden beri bugün, yarın diye bekliyorlar. Ancak inşaat 13.05.2013 tarihi itibariyle hala başlamadı.

Mağdurların çoğu güvenlerini yitirmiş olmalarına karşın, hala ödemelerini gününü geçirmeden yapmaya devam etmektedirler. Mağdurların bir kısmı ise inşaatın zamanında teslim edilmemiş olmasını bilirkişi raporu ile tespit ettirmiş, mahkeme kararı çıkartmış ve inşaatın devamından emin olana kadar senet ödemelerini dondurmuştur.

Derneğimizin ve üyelerimizin tek amacı evlerimize kavuşmaktır. Derneğimize üye olmayan mağdurların da amacı evlerine kavuşmaktır.

Mağduriyetimiz had safhadadır. Mağduriyetimizin giderilmesi için Uluhan Grup’un hemen inşaatı başlatması ve inşaatın çok hızlı ilerlemesidir. Uluhan Grup’tan tek talebimiz evlerimizin inşa edilmesi ve bizlere teslim edilmesidir.

İnşaatların başlamaması durumunda yasal haklarımız çerçevesinde, katılımcı sayısı çok daha fazla olan protestolarımızı veya farklı şekillerdeki tepkilerimizi duymaya devam edeceksiniz.”

 

“YAŞAYAN EFSANE” OLACAKTI AMA AKIBETİ EFSANEYE BENZEDİ!

2010 yılında kurulan Uluhan Grup tarafından 2011 yılının Nisan ayında görkemli bir törenle temeli atılan Babil Kuleleri, ismini Sümerliler tarafından 5 bin yıl önce yapılan ünlü Babil Kulesi’nden aldı. Projeyi 2013’ün Nisan ayında teslim edeceğini duyuran Uluhan Grup’un ortaklarından Süleyman Demirhan, proje tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihte Babil Kuleleri'nin bir efsaneden ibaret olduğunu, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri Uluhan Babil Kuleleri'nin ise “Yaşayan efsane” olacağını ileri sürmüştü. Ancak gidişat Demirhan’ın öngörüsünün tersine işledi ve Esenyurt Belediyesi’in 25 kat ruhsat verdiği Uluhan Grup’un Babil Kuleleri, “Emsali aştığı” gerekçesiyle İBB tarafından mühürlendi. İBB’ye göre olması gereken kat sınırı 9+4, yani 13 kat idi.

 

TARİHTEKİ BABİL KULESİ NEDEN YARIM KALMIŞTI?

Kutsal kitaplarda da geçen efsaneye göre: İnsanlar, Tanrıya ulaşmak ve ona daha yakın olabilmek için, uyum içerisinde ve büyük bir istekle göğe yükselen bir kule inşa etmeye giriştiler. Kule, çok geçmeden yükselmeye başladı ve bunu gören Tanrı, kuleyi inşa eden her insana ayrı bir dil verdi, onları dünyanın dört bir tarafına savurdu. Farklı dilleri konuşmaya başlayan İnsanlar birbirleriyle anlaşamadıkları için kulenin yapımı da durdu.

Bugün Esenyurt’ta inşa edilen Babil Kuleleri’nin hikayesi de bir bakıma tarihteki Babil Kulesi’ne benzedi ve AKP’li iki belediyenin “Emsal” sınırı konusunda “Aynı Dili” konuşmaması nedeniyle yarım kaldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum