Esenyurt’ta kapalı pazarlar otopark oluyor

Esenyurt’ta kapalı pazarlar otopark oluyor
Esenyurt’ta ilçe genelinde bulunan 6 kapalı pazar, park sıkıntısını çözmek için faaliyet dışı olduğu günlerde otopark olarak ücretsiz hizmet verecek.

Esenyurt Belediyesi’nden vatandaşın yaşadığı otopark sıkıntısına kapalı pazar çözümü geldi. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin talimatıyla ilçenin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren 6 kapalı pazar, pazar kurulmadığı günler de otopark olarak vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. 4.312 metrekarelik bir alana sahip kapalı pazarlardan aynı anda 577 araç yararlanabilecek.  İlçedeki otopark sıkıntısına rahat bir nefes getirmesi beklenen uygulama Ekim ayında başlayacak.

6 pazarda uygulanacak

İlçede bulunan 6 kapalı pazarın otopark olarak hizmet vereceği günler şöyle belirlendi. Akçaburgaz Mahallesi’nde bulunan 60 araç kapasiteli Akçaburgaz kapalı pazarı Perşembe günü hariç hizmet verirken, 70 araç kapasiteli Güzelyurt Mahallesi kapalı pazarı Çarşamba günü hariç, 144 araç kapasiteli İstiklal Mahallesi Kıraç kapalı pazarı Pazar günü hariç, 113 araç kapasiteli Akevler Mahallesi Talatpaşa kapalı pazarı Cuma günü hariç, 100 araç kapasiteli Yenikent kapalı pazarı cumartesi-Pazar günleri dışında hizmet verecek.  90 araç kapasiteli Barbaros Hayrettin Paşa kapalı pazarı ise sadece Perşembe ve cumartesi günleri vatandaşların istifadesine sunulacak.

Amacımız vatandaşın işini kolaylaştırmak

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, yaptıkları bütün hizmetlerde vatandaşın işini kolaylaştırmayı esas aldıklarını bildirerek “ Esenyurtlu’nun emrindeyiz. Bu çerçevede alınan bütün tedbirlere rağmen otopark sıkıntısı belirli ölçüde devam ediyor. Vatandaşın rahatlaması için kapalı pazarlarımızın boş olduğu günlerde bu alanları otopark olarak değerlendirmek istedik. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak araçlarını belirlenen günlerde buralara park edebilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.