“ESENYURT’TA ZULÜM BELEDİYECİLİĞİ VAR”

“ESENYURT’TA ZULÜM BELEDİYECİLİĞİ VAR”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Posta Gazetesi’ne verdiği röportajı değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, AKP’li Başkanın hizmet diye anlattıklarının “vicdansızlık” olduğunu söyledi...

Geçtiğimiz hafta ulusal bir gazeteye röportaj veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun anlattıklarının doğruyu yansıtmadığını ifade eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, yayınladığı basın bildirisiyle AKP’li Kadıoğlu’na yüklendi. Roman açılımından cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasına, eğitim ve sağlık yatırımlarından 2019 yılındaki tahmini seçim sonuçlarına kadar birçok konuya açıklık getiren CHP’li Başkan Gökmen, “Buradan söz veriyorum ki, Esenyurt’un dokusuyla, yapısıyla, geleceğiyle oynayanların tahribatlarını onaracak, hesabını soracağız.” dedi.

“ROMAN AÇILIMI DEĞİL, ROMAN KAPANIMI OLDU”

Yıllardır Esenyurt’ta yaşayan Roman yurttaşların doğal yaşamlarından AKP’li yönetimce koparıldığını savunan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kadıoğlu’nun ‘Roman Açılımı’nın aslında ‘Roman Kapanımı’ olduğunu söyledi. Gökmen, “Roman yurttaşlarımız Esenyurt’un yerlileri sayılırlar. Yıllarca kendi otantik yaşam tarzlarını sürdürdüler, kendilerini özgürce ifade edebildiler, hayatlarını istedikleri standartlarda devam ettirdiler. Fakat, 2004 yılında göreve gelen AKP’li yönetim, Esenyurt’un her yanında olduğu gibi Roman mahallemizde de kentsel dönüşüm adı altında bir rant dönüşümü başlattı. Roman yurttaşlarımız yıllardır yaşadıkları özgürlük alanlarından koparılıp apartman binalarına mahkum edildiler. Necmi Kadıoğlu’nun Roman açılımı diye bahsettiği şey, aslında bir açılım değil, kapanımdır. Romanları apartman binalarına kapatmak, onları doğal yaşamlarından uzaklaştırmak düpedüz vicdansızlıktır” diye konuştu.

“ESENYURT’TA ZULÜM BELEDİYECİLİĞİ VAR”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ‘sosyal belediyecilik’ iddiasının da doğruyu yansıtmadığını ifade eden CHP’li Başkan Gökmen, kent rantının yandaşlara yayılarak eşitsizlik yaratıldığını söyledi. Gökmen; “Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyeciliği kendilerine oy veren, böldükleri ve parçaladıkları toplumdan kendilerine düşen kısma hediye çekleriyle, sözde yardımlarla yerine getirdiğini zannediyor. Oysa sosyal belediyecilik bizim anlayışımıza göre insanların yeşil alanların içerisinde yaşadığı, kültürel etkinliklerin yapıldığı, fakirin – fukaranın kollandığı, kent için dayanışmanın sergilendiği, herkesin renk, din, dil, ırk ayrımı yapılmadan eşit hizmete kavuştuğu yönetim şeklidir.

Yurttaşlara balık veren değil, balık tutmayı öğreten bir sistemle hayata geçirilmeli sosyal belediyecilik. Halbuki, Esenyurt özelinde, Türkiye genelinde bütün AKP’li belediyeler yaptıkları sözde yardımlarla insanları kendilerine muhtaç hale getiriyorlar. Kent rantını kentin tamamına yaymak gerekirken, birkaç yandaşa yayarak onların zengin ve refah dolu bir hayat yaşamalarını sağlayan AKP’lilerin yaptığı zulüm belediyeciliğidir” dedi.

“ALEVİLERLE İLGİLİ SAMİMİ DEĞİLLER”

Başkan Kadıoğlu’nun “Cemevlerini ibadethane statüsüne kavuşturmak istedim ama CHP’li Meclis Üyeleri karşı çıktılar” diyecek kadar tarihi hafızadan yoksun olduğunu belirten CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Türkiye’deki bütün CHP’li belediyelerin cemevlerini ibadethane olarak kabul ettiklerini belirtti. CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak Esenyurt Belediye Meclisi’ne de önerge verdiklerini söyleyen Başkan Gökmen, “Çok yakın bir tarihte CHP Genel Merkezinin aldığı kararla Türkiye’nin bütün belediyelerinde CHP Meclis Grupları önergeler vererek cemevlerinin ibadethane sayılmasını istedi. Bizler de Esenyurt CHP örgütü olarak belediye meclisine bu önergeyi sunduk ve maalesef AKP’li Meclis Üyelerinin oylarıyla önergemiz reddedildi, AKP’liler cemevlerini ibadethane olarak görmediklerini bu yolla ifade etmiş oldular. Söyleme gelince Roman, Alevi, Kürt açılımı yapıyorlar ama Esenyurt’ta da açılım adına giriştikleri her uygulama Türkiye’deki gibi hüsranla sonuçlanıyor çünkü samimi değiller” diye konuştu.

“YEŞİL ALANLARIN HEPSİ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Kadıoğlu’nun “Esenyurt’ta bir çok alana işaret koyarak park ürettim” söylemini de değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, CHP’li belediye döneminden kalan bütün yeşil alanların Kadıoğlu tarafından AKP’lilere peşkeş çekildiğini iddia etti. Gökmen; “Esenyurt’taki bütün yeşil alanlara işaret koydu ve hepsini yandaşlarına peşkeş çekti, inşaat yaptırdı. Hatta bu da yetmedi, mahalle aralarındaki çocuk parklarına da işaret koyarak oraları da imara açtı. Kendi yandaşlarına vermiş oldukları kültür merkezleri ve spor komplekslerini ticarethaneye çevirerek rant yarattı, yandaşlarını kayırdı.

Esenyurt’ta Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan parkları var doğrudur. Bu parklar da yüksek gerilim hattı altında yada dere kenarındadır. Evet, sivri sineklerin bol olduğu, yazın yanından geçerken bile kokudan burnunu kapatmak zorunda olduğu yerde parklar yapıldı. Bu iki parktan da Esenyurt halkının büyük bölümü faydalanamamakta. İki park da yürüyerek ulaşılabilecek noktada değil” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN FERYATLARI YÜREKLERİMİZİ DAĞLIYOR”

Esenyurt’ta ikamet eden binlerce öğrencinin okul yetersizliği yüzünden çevre ilçelerde eğitim gördüğünü ve Başkan Kadıoğlu’nun övündüğü eğitim yatırımlarının da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Gökmen, “Belediye Başkanı arkadaşımız göreve geldiğinde Esenyurt’ta 20 okul bulunduğunu, kendisinin de 60 okul kazandırdığını söylüyor. Kendisine emekleri için teşekkür ederiz. Ama Esenyurt’ta kendisi göreve geldiğinden beri nüfus sayısı 10 kat arttı. Esenyurt’taki okul sayısı, nüfus oranına uygun şekilde arttırılmalıydı. 20 okulun bulunduğu dönemin Esenyurt’u ile şimdiki ilçe nüfusunu oranladığımızda, bugün 200 okula sahip olmamız gerekirdi.

Esenyurt’taki öğrencilerimizin en büyük sıkıntısı okulların yetersizliğidir. Binlerce öğrencimiz çevre ilçelerdeki okullarda eğitim almak zorunda bırakılıyor. Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir okulları Esenyurt’tan giden öğrencilere eğitim veriyor. Büyük eğitim yatırımları yaptığı söyleyen Belediye Başkanı bu öğrencilerimizin feryatlarına kulaklarını kapatmış halde” diye konuştu.

“SAĞLIKTA DA BECERİKSİZLER”

Esenyurt’taki bir devlet hastanesinin ilçenin 750’lik nüfusuna cevap veremediğini, AKP’li yönetimin sağlık politikasının da iflas ettiğini ifade eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, “Esenyurt’taki yurttaşlarımızı mevcut devlet hastanesine gittiklerinde sıra alarak saatlerce kuyruklarda bekliyorlar. Merkezi hükümetin sağlık politikası yurttaşlarımıza zaten zor günler yaşatırken, bir de yerel yönetimin anlamsız ve beceriksiz uygulamaları zorluk çıkarıyor. Hatta Esenyurt halkı Türkiye’deki durumun 10 katı daha kötü koşullarda sağlığa ulaşabiliyor. Yıllardır yerel ve ulusal basında Esenyurt’taki sağlık alanı yetersizliği gündemden düşmüyor. 750 bin nüfuslu Esenyurt’ta mevcut bulunan bir devlet hastanesi yurttaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarını karşılayamamakta. Özel hastaneler zaten vatandaşı soyuyor. Esenyurt halkının %70’i asgari ücretle geçinmekte” dedi.

“KADIOĞLU’NU ESENYURT’TAN SÖKÜP ATACAĞIZ”

2019 yılındaki yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi için adaylık düşündüğü yolunda bir imada bulunan AKP’li Necmi Kadıoğlu’nu emekli edeceklerini söyleyen CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Daha önce söylemiştik bunu, tekrarlayalım; 2019 yılında Necmi Kadıoğlu’nu emekli edeceğiz. Süresi dolan, miadı dolan, işlevini yitiren organı doktorlar ameliyat ederler. Bizler de 2019’da duyarlı yurttaşlar, CHP’liler, kendisinin dışarıda bıraktığı bütün kesimlerle, azınlıklarla, Esenyurt halkının katkısıyla Necmi Kadıoğlu’nu Esenyurt’tan söküp atacağız.

Belediye Başkanı Esenyurt’ta izleri silinmeyecek yaralar açtı. Çok iyi anılmayacağını biliyoruz. Esenyurt’un dokusuyla, geleceğiyle oynayanlar, bunun hesabını verecekler. Bu halk iyiliği ödüllendirir fakat kötülüğün de hesabını sorar. Saatlerce trafikte bekleyen Esenyurtlu, kendisini iyi anmayacak. Kuyrukta bekleyen hastalar kendisini iyi anmayacak. Eğitim hakkında eşit yararlanamayan öğrenciler de kendisini iyi anmayacak. Esenyurt’u güneş görmeyen şehir haline getiren Belediye Başkanını çocuklarımız da iyi anmayacak. Yeşil alanları, parkları imara açarak bina yaptıran Belediye Başkanını yoksul halkımız da iyi anmayacak. Kültürel, sanatsal çalışmalara yer vermeyerek gençlerimizi kahvehane kültürüne, dahası uyuşturucu batağına iten yerel yöneticiyi gençlerimiz de iyi anmayacak.

“HESAP SORACAĞIZ, BUNDAN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

Esenyurt’ta yüzlerce sorun var. Biz CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak bu sorunların çözümünü gerçekleştirebilecek inanca ve bilince sahibiz. Buradan söz veriyorum ki, Esenyurt’un dokusuyla, yapısıyla, geleceğiyle oynayanların tahribatlarını onaracak, hesabını soracağız. 2019’da güneşe yürüyen bir Esenyurt yaratacağız. Bundan kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.