Esenyurt’tan destek var

Esenyurt’tan destek var
Esenyurt'ta faaliyet ürüten sosyalist parti ve kurumlar, yaptıkları ortak basın açıklaması ile uzun süredir IŞiD çetelerine karşı direnen Kobani'ye destek verdi.

AKP’nin IŞİD’i desteklediğine dikkat çekilen açıklamada, Esenyurt’ta bazı odakların provakasyon için fırsat kolladığı belirtilerek, “Kirli ve kanlı saldırılara, provokasyon girişimlerine karşı her alanda kararlılıkla mücadele edeceğiz” denildi.

Güney Kültür Merkezi’nde 16 Ekim Perşembe günü bir araya gelen HDP Esenyurt İlçe Örgütü, ÖDP Esenyurt İlçe Örgütü, EMEP Esenyurt İlçe Örgütü, Halkın Türkiye Partisi (HTK) Esenyurt İlçe Örgütü, YDİ Çağrı, Esenyurt Halkevi, İşçilerin Sesi, SODAP, BDSP, Köz, Türkiye Gerçeği, Partizan, Söz Dergisi ve 78’liler Girişimi üyeleri, vahşi IŞİD çetelerine karşı büyük bir direniş ortaya koyan Kobani halkının yanında olduklarını duyurdular.

Yapılan ortak basın açıklamasında, Esenyurt’ta yaşayan emekçilerin provakatif girişimlerle birbirlerine düşman edilmeye çalışıldığına dikkat çekilerek, ilçede korku ve panik ortamının yaratılmak istendiği de belirtildi.

Yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer evrildi:

“Bugün Kürt halkının bölgedeki kazanımları hedef tahtasına çakılmış durumdadır. Bölgede birçok halkı kırımdan geçirerek, barbarlık dönemlerini aratmayacak vahşilikte gerçekleşen saldırılarla birlikte ilerleyen IŞİD çetesi, Kobane’yi kuşatmış durumdadır. Kent ağır silahlarla bombalanmakta, Kobane halkı katliam tehdidiyle yüz yüze bulunmaktadır. Kobane halkı ise bu saldırılar karşısında ölümüne bir direniş sergilemekte, içerisinden geçtiğimiz dönemde halklara umut olmaktadır.

Kobane’de yaşanılan katliam tehdidi ve devletin bugünkü temsilcisi AKP’nin IŞİD’e destek vermesi, Türkiye’de de başta Kürt halkı olmak üzere, ilerici, devrimci, yurtsever güçlerin haklı tepkileriyle karşılanmıştır. Günlerdir Türkiye’nin birçok noktasında Kobane direnişini selamlayan, dayanışmayı yükselten ve AKP hükümetinin işbirlikçi politikalarıyla, IŞİD’in saldırılarını protesto eden eylemler gerçekleşmektedir. Bu eylemlerin güçlülüğü ve yaygınlığı daha ilk baştan itibaren AKP hükümetini rahatsız etmiştir. Kirli ve kanlı icraatların ortalığa saçılması kaygısıyla AKP hükümeti çok yönlü saldırılara girişmiştir.

Bir yandan azgın bir polis terörü devreye sokulmuş, eylemlere yönelik gerçekleştirilen saldırıları, gözaltılar, polis operasyonları izlemiştir. Diğer yandan ise sokaklara salınan sivil gerici faşist güçler eliyle, polisin gerçekleştirdiği katliamlara yenileri eklenmiştir. Neredeyse tüm basın yayın organlarında gerçekleştirilen gerici propaganda ve girişilen kirli provokasyonlarla halklar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte sokaklarda fiili saldırı süreçleri örgütlenmiş, polis destekli kışkırtılmış gerici güçler silahlarla terör estirmiş, şovenizmle zehirlenmiş halklar Kürt halkına düşman edilmeye çalışılmaktadır.

Yaratılan kirli provokasyonlar, bugün meclis gündeminde olan yeni yasal düzenlemenin kılıfı haline getirilmek istenmektedir. Çıkartılacak yeni yasalarla, zaten geniş yetkilere sahip olan polis, yeni yetkilerle donatılmaya, baskı ve zorbalık koşulları artırılmaya çalışılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.