Esnaf Kapalıçarşı'yı işgal etti!

Esnaf Kapalıçarşı'yı işgal etti!
Kapalıçarşı Sandal Bedesten esnafı çarşıyı işgal etti
Kapalıçarşı Sandal Bedesteni esnafı çarşıyı işgal etti. Taraf gazetesinin haberine göre Bedesten’in 4 ana kapısına esnaf tarafından kilit vurdu. Esnaf içerde Direniş başlattı.


GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Esnaf ailelerinin de dışırada destek verdiği eylemde görüşmeler de başladı. İşgalci esnafın temsilcileri ile İstanbul Valiliği arasında görüşmeler sürüyor.

BU BİR SOSYAL FACİADIR

Sandal bedesten dernek başkanı Hüseyin Kaya Kandemir Taraf’a yaptığı açıklamada ‘ Vali ile avukatımız görüşme yapıyor. Avukatımız yerin ihaleye çıkma sebebi olan restorasyon ihtiyacının olmadığı gerekçesi ile şikayetçi oldu. Valilik ile yapılan görüşmede aldığımız bilgiye göre valilik il imar müdürlüğüne yazı gönderdi, restorasyon gerekli midir diye. Süreç uzun sürecek. Bu olay sosyal faciadır. Tek çözüm siyasi iradenin duruma el koyup ihalenin iptal edilmesidir” dedi.
Diğer taraftan Çarşıda işgal devam ediyor. Aileler ve esnaf beklemesini sürdürüyor.

Kapalıçarşı'da bulunan Sandal Bedesteni’nde, 20-25 yıldan bu yana hizmet veren yaklaşık 80 esnafa dükkanlarını boşaltması için tebligat gönderilmişti.
İstanbul'un tarihi, turistik ve ticari yapılarından biri olan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Kapalıçarşı'daki, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde olan ve halı, turistik eşya, çanta, takı, giysi satılan dükkanların bulunduğu bedesten’in kapısına Fatih Kaymakamlığı tarafından tahliye tebligatı asıldı. Tebligatta ‘fuzuli şagil’ yani işgalci olarak tanımlanan esnafların 22 Nisan’da dükkanlarını tahliye etmesini, tahliye sırasında güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri alması istendi.
Esnaf polis kapıya dayanmadan 'rantın ve işsizliğin önüne geçmek için eylemde;

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.