Eylül faşizmi devam ediyor

Eylül faşizmi devam ediyor
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Üç Fidan'ın sökülmesini değerlendirdi:

Esenyurt'ta CHP'li belediye döneminde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına dikilen Üç Fidan'ın yerinden sökülerek fidanlığa taşınmasını değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, 12 Eylül'de başlayan faşizm furyasının zihniyetlere nüfuz ettiğini ve AKP'nin de bu furyayı devam ettirdiğini söyledi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları nezdinde 68 kuşağının anılarının o fidanlarla yad edildiğini ifade eden CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, "CHP'li belediyenin 68 kuşağının onuru adına diktiği fidanlar, Esenyurtluların her yıl buluşma noktasıydı.

6 Mayıs'ta bir araya geliyor, Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in şahsında bütün devrim şehitlerini orada anıyorduk. AKP'li belediyenin bugün yaptığı, sadece bizim onur saydığımız isimler adına dikilen fidanları söküp atmak değil, aynı zamanda faşist zihniyetini ortaya koymaktır. 1972'den bu yana adlarını unutturamadıkları üç fidanımızı, adlarına dikilen fidanları sökerek de unutturamayacaklar" dedi.



12 Eylül faşizminin devam ettiğini de belirten Gökmen, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Fidanlarımızın Eylül ayında sökülmesi manidar. 12 Eylül faşist zihniyetinin devamı olan AKP, yine bir Eylül ayında devrimcilere, demokratlara, sosyalistlere mal olmuş değerlerimizin anılarına saldırdı, fidanlarımızı yerinden söktü. CHP Esenyurt İlçe Örgütü olarak bu uygulamanın takipçisi olacağız. Sesimiz yettiğince faşizme karşı haykıracak, lanetleyeceğiz. Bilinmelidir ki, Esenyurt'un değerlerinin koruyucuları vardır, var olacaklardır"...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.