FATİH CAMİİ VE KUR’AN KURSU TEMELİ ATILDI

FATİH CAMİİ VE KUR’AN KURSU TEMELİ ATILDI
Esenyurt Fatih Mahallesi 935’nci Sokakta, Fatih Camii ve Kur’an Kursu temeli dualar eşliğinde atıldı.
Temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Giresun Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, belediye başkan yardımcıları, Mahalle Muhtarları, başkan danışmanları, birim müdürleri ve Fatih Mahallesi sakinleri katıldılar.

Açılışta konuşan Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu; “ Esenyurt ’ta 3yıldan bu yana ilçe müftüsü olarak görev yapmaktayım. 3 yıl içerisinde kaç caminin temelini attığımızı ve kaç caminin açılışını yaptığımızı bilmiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu sayesinde camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeni nesiller dini bilgilerini bu camiler ve Kur’an kursları sayesinde edineceklerdir” dedi.

“OKUL, CAMİ VE SAĞLIK İÇİN 200 TRİLYONLUK YATIRIM”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmasına şu sözlerle başladı; “Fatih Mahallemizin okulunu ve aile sağlık merkezini daha önce yapmıştık. Camisinin temelini de bugün burada atacağız. Hayırseverlerimiz sayesinde Esenyurt ‘ta okullar, camiler yaptırdık ve devamını da getireceğiz, onların eksik kaldığı yerde bizler eksiklikleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi. Konuşmasına devam eden Başkan Kadıoğlu, “Haftaya Cuma günü inşallah başka bir okulun temelini atacağız, ondan sonraki Cuma da başka bir tesisimiz için temel atacağız. Bazıları sadece Camii yaptığımızı söylüyorlar ve görmeden eleştiriyorlar. Fakat bir bakarlarsa camilerin yanında okullar, sağlık ocakları, aile sağlığı merkezleri ve sosyal alanlar yapıyoruz. Bu dönem cami, okul ve sağlık alanında 200 trilyona yakın yatırımı belediye olarak karşılayacağız. Biz bunları yapmak zorunda değiliz, ama yapıyoruz çünkü burada yaşayanlar bizleriz ve bu insanlarda bizim insanlarımız tabii ki yapacağız” dedi.

“ESENYURT BAŞKAN SAYESİNDE EKSİKSİZ BİR İLÇE”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakam Ekrem inci, Başkan Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti; “ Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu sayesinde ilçemizin hemen hiçbir eksiği kalmamıştır. Esenyurt ‘ta göreve başlayalı yaklaşık bir yıl oldu ve bu bir yıl içerisinde birçok caminin, okulun, sağlık merkezleriniz, parkların, spor alanlarını ve sosyal tesislerin temelini attık ve açılışlarını yaptık. Esenyurt ‘ta bunca hizmeti ve yatırımı eksiksiz yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar ardından İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu’nun duaları eşliğinde kurban kesilerek Fatih Camii ve Kuran Kursu temeline ilk harç döküldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum