Festival Bakırköy başlıyor

Festival Bakırköy başlıyor
13 Nisan'da başlayacak olan Festival Bakırköy 15 Mayıs'a kadar devam edecek.
Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın’ın himayelerinde, Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bakırköy’de okuyan öğrencilerin kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerini sunabilecekleri etkinlikler ve 23 Nisan Çocuk Festivalini içeren Festival Bakırköy 13 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
13 Nisan 2015-Pazartesi günü saat 10.30’da Bakırköy Taş Mektep Kültür Merkezi (Yenimahalle Hazırlık Sokak No: 25-Bakırköy)’nde Çanakkale Fotoğrafları Sergisi(İl Milli Eğitim Müdürlüğü) ve 7 Renk Gökkuşağı Türkiyem etkinlikleri ile başlayacak. Taş Mektep Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler 16 Nisan akşamına kadar devam edecek. 7 Bölge 7 Lezzet, 7 Bölge 7 Kültür sergileri bu kapsamda ziyaret edilebilir.

Festival Bakırköy etkinlikleri kapsamında 22 Nisan 2015-Çarşamba günü saat 09.30’da ve 15.00’de olmak üzere iki oturumda Sosyolog-Yazar Polat Doğru(Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun asistanı)’nun katılacağı “Hayata Rehber Olmak” konulu seminer Bakırköy Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleşecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çocuk Festivali kapsamında da 23 Nisan 2015-Perşembe günü resmi kutlama programlarından sonra 12.00-17.00 saatleri arasında Yeşilköy Sahili-Marina önünde yüz boyama, şişme oyun parkı, illüzyon, kukla ve pandomim gösterileri, mini clup-karaoke ve ödüllü yarışmalar( halat çekme-kaşıkta yumurta taşıma- çuval) , Garfield, tahta bacak, Caillou, Nasrettin Hoca ve Eşeği şovları, Reşat Eymirli müzik gösterisi, uçu Güldür Güldür ekibi kısa skeçleri, uçurtma-balon dağıtımı, eğlenceli bilim,ebru ve satranç atölyeleri, uçurtma şenliği-Hemsball etkinliği, bisiklet ve motosiklet gruplarının şovları, Hava Harp Okulu Bandosu gösterisi, Yalvaç Ural imza günü etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Festivalin 27-30 Nisan arasındaki bölümünde de Bakırköy Belediyesi İspirtohane Kültür Merkezi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında “Parlayan Geleceğimiz Çocuklarımız Şenliği” kapsamında da okul öncesi gösterileri, ilkokullar halk oyunları gösterileri, rontlar, çocuk koroları konserleri, anne-çocuk etkinlikleri, eğlenceli yarışmalar, müzik gösterileri, dramalar, masal anlatma ve açık hava etkinlikleri olacak.
Bilim ve Proje Festivali de 5-6 Mayıs tarihlerinde Bakırköy Taş Mektep Kültür Merkezi’nde 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacak. Aynı günlerde aynı yerde ayrıca halk oyunları gösterileri de beğeniye sunulacak.

El sanatları, ahşap sanatları, ebru sanatı, resim çalışmaları, maket çalışmaları, giyim-biçki-dikiş ürünleri ve tanıtım sergilerinin olacağı Halk Eğitim Günleri de 5-8 Mayıs tarihleri arasında Taş Mektep Kültür Merkezi bahçesinde 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacak.
Bakırköy Eğitim ve Kariyer Festivali kapsamında 12-13 Mayıs’ta Polat Renaissance Otel’de 10.00-16.00 saatleri arasında üniversitelerin, kursların, yayınevlerinin, meslek odalarının tanıtımlarının yapılacağı ve öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı olacak fuar organizasyonu gerçekleşecek.
Festival 14 Mayıs 2015 günü saat 14.00’de MEV Koleji Özel Basınköy Okullarında Prof. Dr. Ahmet Cihan, Doç. Dr. Fatih Mehmet Şeker, Yard. Doç. Dr. Rıdvan Özdinç ve Dr. Şemsettin Şeker’in katılacağı panelle son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum