Festival Coşkusu Çatalca'yı Sardı!

Festival Coşkusu Çatalca'yı Sardı!
Birbirinden farklı renkleri, tarihi ve doğasıyla İstanbul’un saklı cennetlerinden Çatalca’da 19. Erguvan Festivali görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Çatalca’nın yerel, kendine özgü değerlerini yaşatmak konusunda kararlı olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından her yıl Çatalca halkına armağan edilen Erguvan Festivali, coşkulu bir açılışla başladı. 

“Çatalca’nın Değerleri ile Buluşuyoruz” teması ile bu yıl 19.su düzenlenen Erguvan Festivali, kültürel ve sosyal paylaşımı arttırmak adına birçok etkinliğe ev sahipliği yaparken, kurulan yöresel ve el sanatları stantlarıyla da ilçenin ekonomisini canlandırmak amacını içinde barındırıyor. 

Çatalca’nın Erguvan Kokulu Festivali Başladı


Festivalin resmi açılış töreni Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.
Törene, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Askerlik Şube Başkanı Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Örcünlü 12. Muhimmat Bölük Komutanı Binbaşı Gökhan Sunman, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Üyeleri, Şehit aileleri, Çatalca Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri, Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluş amir ve personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende protokol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 

Başkan Kara: "Özlemle Anıyoruz!"

Başkan Cem Kara 19. Erguvan Festivali'nin açılış konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü kutlayarak başladı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasına; "Emperyalizme karşı mücadele ederek, bu toprakları bize vatan yapan Büyük Komutan, Başkomutan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önünde, Gazilerimiz önünde öncelikle saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Çok saygıdeğer İlçe Kaymakamım, çok değerli Milletvekilim, çok değerli Garnizon Komutanım, çok saygıdeğer Emniyet Müdürüm, Jandarma Komutanım, çok değerli siyasi partilerimizin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, çok saygıdeğer Çatalca Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimiz, çok değerli Gazilerimiz, Çatalca Güreş Ağam, çok saygıdeğer Muhtarlar Derneği Başkanım ve Mahalle Muhtarlarım, çok değerli sivil toplum kuruluşlarının önderleri, ilçemizde ülkemiz adına birlikte görev yaptığımız çok saygıdeğer bürokratlarımız, hanımefendiler, beyefendiler; geleceğimiz, ışığımız, aydınlığımız sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz bu 30 Ağustos Zafer Günü’nde hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı ulusumuza kutlu olsun. Bu zaferi bize kazandıranları anmadan başka bir programa geçmek olası değildir. Onları bugün de saygıyla, minnetle, şükranla anıyoruz. En çok da özlemle anıyoruz, ruhları şad olsun." sözleriyle başladı.


Çatalca'da 7'den 77'ye Festival Coşkusu!



Başkan Cem Kara konuşmasının devamında Erguvan Festivali'nde her yaştan vatandaşın ilgi duyabileceği etkinlikler bulunduğunu ifade etti. Başkan Kara: "Sayın Kaymakamım, çok değerli Milletvekilim bugün burada, ikinci kez Ulu Önderimiz huzurunda toplandık. Bu kez toplanmamızın amacı; her yıl Çatalca Belediyemiz tarafından düzenlenen Erguvan Festivali’nin açılış töreni ve festival meşalesinin yakılması. Dolu dolu 7’den 77’ye toplumun her kesiminin kendinden bir takım etkinlikler bulabileceği festivalimizi Çatalca halkımızın beğenisine sunacağız. Umut ediyorum ki, başarılı bir festivali gerçekleştiririz. İlçe halkımızın, bölge halkımızın günlük yaşantısında bir nebze de olsa olumlu yönde değişikliklere neden oluruz." dedi.


Çatalca'nın Değerleriyle Buluşuyoruz!


Çatalca'nın değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının altının çizen Başkan Cem Kara konuşmasında; "Bu festivalimizde yine geçen sene olduğu gibi “Çatalca değerleriyle buluşuyor” temasıyla yola çıktık. Bu ilçede bulunduğumuz toprakların bu bölge adına büyük kent İstanbul adına, ülkemiz adına ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu biz yöneticiler gayet iyi biliyoruz ama bizim bilmemiz yetmez. Bu ilçenin var olan değerlerini, önceliklerini özellikle genç kuşaklarımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza öğrencilerimize aktarmak ve anlatmak zorundayız. Çatalca dediğimiz zaman İstanbul’un 5’te 1 büyüklüğünden yani İstanbul’un %20’sinden bahsediyoruz. Çatalca’nın değerleri dediğimizde bu ilçenin en önemli değerlerinden bir tanesi %65’inin orman varlığı olmasıdır. Nefes alacak alanlar İstanbul’un yanı başında Çatalca ilçesidir.


Bu ilçenin en önemli değerlerinden bir tanesi su kaynaklarıdır. Bugün Melen ile birlikte bu kente suyu veren en önemli merkezlerden birisi Çatalca’dır. Büyükçekmece, Sazlıbosna, Terkos Baraj Gölü ile Binkılıç, Istranca dereleri ile İstanbul’a su veren bir ilçedeyiz. El değmemiş sahilleri, deniz kenarları; Ormanlı, Karacaköy, Evcik Plajları, Yalıköy, Binkılıç, Çilingoz sahilleri hafta sonları yüz binlere varan hemşerimiz, bölge insanımız, kent insanımız nefes almak, piknik yapmak denize girmek için kuş cıvıltısını duyabilmek için bu bölgelere geliyorlar, bunların hepsi bu kentin, bu bölgenin değerleridir. Yine bu kentin yanı başında tarım diyebilen, tarım ürünleri yetiştirebilen, bu kentin yanı başında hayvancılık diyebilen, en değerli hayvan ürünlerini kentin hizmetine sunabilen bir ilçede yaşıyoruz. Bunlar bizim çok yakınımızda yanı başımızda olduğu için belki çok farkında değiliz, bu kentin tarihinin farkında değiliz. Bu festival vesilesiyle bir taraftan halkımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı eğlendirirken öbür taraftan da bu değerleri halkımıza anlatma gayreti içinde olacağız. Festivalin bünyesinde konserler var, bunlar vazgeçilmezler ama bunun yanı sıra yediden yetmiş yediye herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği etkinlikler var. Bir saat sonra ata sporumuz güreşle startı vereceğiz. Türkiye’nin ve Kırkpınar’ın en ünlü başpehlivanları Ulu Cami Er Meydanı’nda kıspet bağlayacaklar güreş tutacaklar.


Bununla birlikte çocuklarımız için sünnet etkinliklerimiz, bisiklet turumuz, doğa yürüyüşleri, panel ve söyleşiler duvar boyama etkinlikleri börek yarışmaları, kanatlı hayvan sergisi, tavla, satranç, masa tenisi, voleybol, sokak basketbolu turnuvaları, savunma sporları şampiyonası ve pek çok etkinlikle 4 gün boyunca Çatalca halkının hizmetinde olacağız." sözlerine yer verdi. 


Başkan Kara'dan Teşekkür Mesajı


Festivalin açılış konuşmasında festival coşkusunun hep birlikte yaşanmasının önemine değinen Başkan Cem Kara, katılımcılara ve emek veren herkese teşekkürlerini sunarken, tüm vatandaşları da festival coşkusunu paylaşmaya davet etti. Başkan Kara konuşmasında; "Festivalimize bütün bölge insanımızı, bütün halkımızı büyük bir coşkuyla bekliyoruz. Onların bizimle birlikte olması, festival coşkusunu yaşaması ve paylaşması bizlerin umudunu ve mutluluğunu arttıracaktır. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen çok değerli başkan yardımcılarıma, 450 belediye çalışanıma, bu festival süresince hiçbir fedakarlıktan kaçınmayıp ilçemizin bütün okullarının salonlarını ve bahçelerini etkinlikler için hizmetimize sunan çok değerli İlçe Kaymakamımıza ve saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, sabahtan akşam geç saatlere kadar güvenliğimiz için her türlü tedbiri alan İlçe Emniyet Müdürümüz ve çalışanlarına, diğer kurumlarımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu festival sadece Çatalca Belediye Başkanı olarak benim ve belediyenin festivali olmayıp, tüm kurum ve kuruluşlarımızla el birliği içerisinde, sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlıklarımızla, onların açtıkları stantlarda sergileyeceği ürünlerimizle, hepimizin festivalidir. 19. Festival ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Katılımcılara huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum." ifadelerine yer verdi. 
Festival Meşalesi Cumhuriyet Meydanı'nda Yakıldı


Çatalca’dan tek ses, tek yürek olarak sevgi, barış, dostluk mesajlarının tüm dünyaya iletilmesine vesile olan Erguvan Festivali, protokol üyelerinin festival meşalesini hep birlikte yakması ile başladı.

20 Ek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.