Festival heyecanı sürüyor

Festival heyecanı sürüyor
Gökcan Koleji’nin düzenlediği 5. Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali kapsamında ilçemize gelen yabancı ülke çocukları devlet okullarındaki çocuklarla buluştu.

14 Nisan’da çocuklar önce kaymakam İbrahim Yurdakul ve milli eğitim müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kaymakamlık önünde gösterilerini sunan yabancı ülke çocukları daha sonra kortej yürüyüşüne katıldılar.



Alkışlarla karşılanan çocuklar gösterileriyle ülkelerini başarıyla temsil ettiler. Büyükçekmece Gökcan Koleji’ne farklı ülkelerden (KKTC, Bulgaristan, Makedonya, Sri Lanka, Romanya, Malezya, Rusya, Gürcistan, Bosna Hersek) gelen çocuklar Büyükçekmecelilere renkli bir gün yaşattılar.

Aynı gün İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Hürol Öztürk’ü de ziyaret eden çocuklar Büyükçekmece Ömer Gültekin İlkokulu ve Beylikdüzü Pınarkule Ortaokulu’nda da gösteri yaptılar.  Türk çocuklarla kaynaşan dünya çocukları 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın heyecanını bu okulların öğrencileri ile paylaştılar. Program sonlarında hep beraber halay çekip oynayan çocuklar aynı dili konuştuklarını, barış ve kardeşliğin önemini büyüklerine gösterdiler. Gösteri yapılan okulların müdürlerine Gökcan Koleji Yöneticileri tarafından birer plaket verildi. Okul Müdürleri de Gökcan Koleji’ne bu coşkuyu kendileriyle paylaştıkları için teşekkür ettiler.



Gökcan Koleji öğrencileri hafta boyunca Dünya Çocuklarına program dahilinde geleneksel Türk oyunlarını da öğreterek Türk Kültürüne katkı sağlamaya ve bayram coşkusunu tüm çocuklarla yaşamaya devam edecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.