Flamingolar yeniden Büyükçekmece'de

Flamingolar yeniden Büyükçekmece'de
Büyükçekmece Gölü'nde uzun yıllardır görülmeyen flamingolar, göldeki ıslah çalışmalarının başlamasının ardından yeniden bölgede görülmeye başladı.

Göçmen kuşlar için hayati öneme sahip olan Büyükçekmece Gölü'nde Büyükçekmece Belediyesi'nce başlatılan ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

 


Kuğular üreme dönemini gölde geçiriyor

 Büyükçekmece Gölü'nün baraja dönüştürülmesinin ardından, deniz ve göl arasındaki sirkülasyonun kesilmesiyle birlikte zaman içinde gölde kirlilik baş gösterdi. Geçtiğimiz aylarda başlatılan ıslah çalışmaları kapsamında gölün tabanına yerleşen balçıklar tahliye edilmeye başladı. Çalışmanın başlamasıyla birlikte gölde gözle görülür bir  farklılık gözleniyor. Bunun es son göstergesi ise uzun yıllardır bölgeye uğramayan flamingo kuşlarının yeniden göle dönmesi oldu.

Ayrıca daha önce Büyükçekmece Gölü ve çevresine konaklamak için gelen yaban kuğuları bu yıl ilk kez üreme dönemlerini de bölgede geçirmeye başladılar.

 

Doğal Alan Koruma Projesi

 Büyükçekmece Belediyesi, 2011 yılında da, Büyükçekmece Gölü'nde göçmen kuşların konakladığı alanları "Doğal Alan Koruma Projesi" kapsamına alarak kuşları koruma altına almıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Gölü'nde sürdürülen ıslah çalışmalarının çok kapsamlı bir çevre projesi olduğunu kaydederek; "Çalışmalarının tamamlanmasının ardından gölde yaşam yeniden eskisi gibi olacak. Kuş ve balık türlerindeki artış daha şimdiden gözlenmeye başladı. Ayrıca Mimar Sinan'ın muhteşem eseri Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nü de içinde barındıran Kültürpark ve çevresini de İstanbul ve ülke turizmi açısından cazibe merkezine dönüştürülecek" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.