Garipçe'de 3. köprü eylemi

Garipçe'de 3. köprü eylemi
HDK, "Köprüden Rantı Geçirtmeyeceğiz" pankartı taşıyarak, 3. köprü inşaatına tepki gösterdi.
HALKLARIN Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Meclisi ve HDK Sağlık Meclisi, 3. köprü inşaatının devam ettiği Sarıyer Garipçe'de eylem yaptı.

Köprü ayaklarının göründüğü şantiye önünde toplanan kalabalık, "Köprüden Rantı Geçirtmeyeceğiz" pankartı taşıyarak, 3. köprü inşaatına tepki gösterdi.

HDP milletvekili adayları Hasan Hüseyin Küçükaydın, Sezai Temelli, Salih Şahin, Beyza Üstün, Gülsüm Ağaoğlu ve Sabri Gül'ün de katıldığı eylemde yapılan basın açıklamasında, İstanbul'un yaşam alanlarının rant uğruna yok edildiği belirtildi.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Topyekün yürütülen saldırılara karşı en iyi cevap HDP'nin barajı geçmesiyle verilebilecektir. Gezi direnişinin 2. yıldönümünde direnişten öğrendiklerimizle, tüm ezilenlerin ve doğa dostlarının bir arada ve mücadele içinde yer alması sermayeyi geriletebilecek biricik seçenektir. Her ne kadar köprü, havaalanı ve otoyollarını yapabilmeleri için İstanbul'un Kuzey Ormanları ve Arnavutköy'ün sulak alanları tarumar edilmeye başlamış olsa da, bu gidişi mutlaka durduracağız. Köprü, havaalanı, otobanlar, yollar ile yeni rant parselleri yaratma hayali içinde olanların kâbusu olacağız. 7 Haziran köprüden önce son çıkıştır: Rantı köprüden geçirtmeyeceğiz."
Eylem sırasında şantiye girişinde özel güvenlik ve jandarma ekipleri önlem aldı.

Açıklamanın ardından "Her yer Gezi, her yer direniş", "Enerjine, suyuna, toprağına sahip çık" şeklinde slogan atarak 3. köprü inşaatının devam ettiği şantiye sahasına doğru ilerleyen gruba güvenlik ekipleri herhangi bir müdahalede bulunmadı.
Grup yürüyüşün ardından olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.