Geleceğin ressamları yetişiyor

Geleceğin ressamları yetişiyor
Avcılar Belediyesine bağlı kent evlerinde uzman eğitimciler eşliğinde çocuklara okul öncesi dönemde sanat eğitimi verilerek geleceğe daha emin adımlarla atılması hedefleniyor.
Hafta başında Avcılar Belediyesi’ne bağlı Cihangir Çocuk Evi’nde sergi gerçekleştirildi. Yapılan sergiye çocuklar, eğitimciler ve veliler katıldı. Uzman Eğitimciler gözetiminde yapılan resimlerin sergilendiği etkinlikte, çocuklar ortaya çıkardıkları eserlerin sergilenmesiyle mutluluklarını ifade etti.Avcılar Belediyesi Kent Evi’nden uzman yetkililerin aktardıkları bilgilere göre düzenli olarak Kent evinde sanat eğitimi alan çocukların sosyal hayatta ve aile içinde davranışlarında gelişmeler gözlemlediklerini aktardılar. Ayrıca ailelerden çok fazla olumlu geri dönüşler olduğunu ifade ettiler.


Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü’ğüne bağlı Barış Manço Kültür Merkezi, Cihangir, Firuzköy ve Tahtakale Çocuk Evlerinde ; Resim , Heykel, El işi Kurdele , Bağlama , Keman , Gitar ,Halk Oyunları ,  Bale , Modern Dans, Tiyatro  eğitimleri olmak üzere toplamda 37.078 kişiye eğitim veriliyor. Müdürlük yetkilileri başkanımız Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde uzman eğitimcilerin gözetiminde çocukları geleceğe hazırlarken sanatın her türlü dallarından faydalanarak Avcılar ve ülkemiz için katkılı olması amaçladıklarını ifade ediyorlar.


KÖY ENSTİTÜLERİNDEN KENT ENSTİTÜLERİNE


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ;  ‘’Bir çocuk değişir Dünya değişir: ilkesiyle yarınımızın teminatı çocuklarımız için Avcılar Belediyesi olarak  kent değerlerine saygılı, aydın ve çağdaş nesiller yetişmesi için çalışmaktayız.   Hem ülkemizin geleceği hem de bulunduğumuz coğrafyadaki gelişmeler dikkate alındığında bu eğitimlerin değeri bizim açımızdan çok önemlidir. Cumhuriyeti kuran kadroların en önemli yatırımları çocuklar ve gençler üzerineydi. Bu doğrultuda  Köy Enstitüleri’nden aldığımız ilhamı Avcılar Kent Evleri’nede yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz’’ dedi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.