Göç Hareketleri Konusunda Dünyanın Dikkati Çekilecek

Göç Hareketleri Konusunda Dünyanın Dikkati Çekilecek
Küçükçekmece’de düzenlenen Disiplinler Arası Göç ve Göç Politikaları” konulu sempozyumda göç konusu ele alındı.
Küçükçekmece'de düzenlenen Disiplinler Arası Göç ve Göç Politikaları" konulu sempozyumda göç konusu ele alındı.

"Disiplinler Arası Göç ve Göç Politikaları" başlıklı sempozyumda, dünyada büyük bir problem haline gelen göç konusu ve yapılması gerekenler hakkında önemli mesajlar verildi. Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi önderliğinde gerçekleştirilen "Disiplinler Arası Göç ve Göç Politikaları" sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

Sempozyuma, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu ve Dr. Sibel Güllüçayır, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve akademisyenler ile üniversite öğrencileri katıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın da destek verdiği sempozyum yoğun bir katılımla gerçekleşti.

"HEPİMİZ BİRER GÖÇMENİZ"

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirilen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, aslında her insanın göçmen olduğunu dile getirerek, göçlerin tahmin edilemeyecek kadar çok hayra vesile olduğunu söyledi. Rektör Bulut, tarihteki büyük göçlerin ortaya çıkardığı sonuçlar üzerine de bir oturum gerçekleştirdi.

"BU ÜLKE MUHACİRİ İÇİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ"

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, göç politikalarının ne ifade ettiğinin ayrıca değerlendirilmesi adına sempozyumun yararlı olacağını dile getirerek, "Uzak doğuda insanları ülkesine almak istemeyen insanlar, o insanları ölüme terk ediyorlar. Bu ülke, 2 milyonu bulan büyük bir rakamı ensar ve muhacir kavramı içinde kabullenerek, muhaciri için neler yapabileceğini kanıtladı" dedi.

"İLÇEMİZDE 25 BİNE YAKIN SURİYELİ KARDEŞİMİZ VAR"

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise yerel yönetimler olarak ülkenin ve ilçenin genel sorunlarını birlikte ele almak istediklerini ifade ederek, dünyadaki göç hareketlerinden söz etti. Müftüoğlu, "Hz. Adem'den itibaren insanlığın göç hareketi var. İlçemizde 25 bine yakın Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Türkiye de göç hareketinden etkilenen bir ve dünyada göç hareketinden etkilenen ilk 10 ülke arasında yer alıyor" diye konuştu.

ÇOCUK, KADIN VE YAŞLILARLA İLGİLİ DÜZENLEMELERE DİKKAT ÇEKTİ

Sempozyumda refakatsiz çocukların yaptıkları göçe dikkat çeken İstanbul Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin de göç eden kişiyi, anne karnından dünyaya gözlerini açan bir bebeğe benzeterek, "Anne karnından dünyaya gelen bir bebek nasıl ağlayarak gözlerini açıyorsa, göçün sebebi ne olursa olsun, korunmaya muhtaç çocuklar kadınlar ve yaşlılarla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır" diyerek, sempozyumdan çıkan sonuçların bakanlıkla paylaşacağını ifade etti.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir ise Osmanlı Devleti'nden günümüze yapılan göçleri değerlendirerek, göç meselesinin Türk medeniyetinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da vakıf olarak göç hareketlerinin yanı başında olduklarını ifade ederek, karşılaştıkları dramatik örnekleri katılımcılarla paylaştı. Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Bulut, tüm konuşmacılara teşekkür ederek, plaket takdim etti. -

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.