Göstermelik işler bunlar!

Göstermelik işler bunlar!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, İBB tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapılan imar değişimi hakkında, “Bu konu üzerinden kimse siyaset yapmasın” dedi. Akgün, “Büyükçekmece’ye kentsel dönüşümün geldiğ
Büyükçekmece Belediye Meclisi Mart ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi. İBB Meclisi'nin Şubat ayında aldığı karar doğrultusunda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan imar değişikliği gündeme gelirken Belediye Başkanı Hasan Akgün konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 


Belediye Başkanı Akgün, AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ellerine tebeşir alarak kürsüde bulunan pano üzerinde şekiller çizerek alınan kararın yanlış olduğunu detaylı bir şekelde anlattı.

Kimse siyaset yapmasın!

Konuyla ilgili ilk açıklamayı Belediye başkanı Hasan Akgün yaptı. Akgün, AK Parti Büyükçekmece ilçe yöneticilerini kastederek, "Kimse siyaset yapmasın. Büyükçekmece'ye kentsel dönüşüm falan geldiği yok. İmar istiyoruz vermiyorlar, göstermelik iş bunlar. Alınan bu karar Büyükçekmece'ye hiçbir şekilde rant sağlamayıp tam tersine kentsel dönüşüme zarar verecek bir uygulamayla karşı karşıya kalmış durumdayız" diye konuştu.




Merkezde binaların yenilenmesi şart

Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak Büyükçekmece'de 50 ve 100 yıllık binaların yenilenmesi için bir teşvik istediklerini hatırlatarak, "Bu konuyu en az 10 kez Kadir Topbaş ile görüştük. Eski ve çürük binalar var. Bu binalar yenilensin, depremde insanlarımız ölmesin, zarar görmesin diye bu meclis elinden geleni yaptı. Ama İBB hiçbir şey yapmadı. Büyükçekmece merkezde binalar yaşlanmıştır yenilenmesi şarttır" açıklamasını yaptı. Konuşmasını, "Biz bu karara uyarsak bir tane binanın yıkılıp yeniden yapılması mümkün değildir" şeklinde sürdüren Akgün, "Eski imar planı üzerinden devam edeceğiz. İmar da hiçbir artış olmayacak.
Sadece çatı katlarında biraz iyileşme olacaktır. Bu alınan karar hiçbir imar hukukuna sığmaz. Ayrıca bu karar ile Büyükçekmece'de boş arsası olan kazanılmış haklardan da istifa
de edemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Mücadelemiz sürecek

Yapılan yanlışın düzeltilmesi için mücadelelelrini sürdüreceklerini açıklayan Belediye Başkanı Hasan Akgün, "İstanbul'da 150-200 metre arsalarda inşaat yapılırken Büyükçekmece'de 700 metreye kadar inşaat izini vermiyorlar. Taleplerimize rağmen gelinen noktada da bize, 'bu işten vaz geçin' diyorlar. Olmayacak işi bize diretmesinler. Biz iyi niyetliyiz, sadece vatandaşa bir çekirdek kadar destek istedik, olmadı. Parsel büyüklüğü bin metrekare olan yerlere yüzde 15, parsel büyüklüğü 2 bin metrekareden fazla olan yerlere yüzde 20, parsel büyüklüğü 3 bin metrekareden fazla olan yerlere ise yüzde 25 artış verildi. Büyükçekmece merkezde binalar yaşlanmıştır. Bu yaşlanan binaların yenilenmesi şarttır" bilgisini verdi.

Rozetini Akgün taktı

BüyüKçeKmece Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumunda cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi de gündeme geldi. CHP'lilerin bu konuda verdiği önerge AK Partililerin
karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu Hukuk Komisyonu'na havale edildi. Meclis toplantısında ayrıca milletvekili adaylığı için Belediye Meclis Üyeliği görevinden istifa eden AK Partili Halit Kanak'ın yerine meclis üyesi olan Mir Mehmet Öztürk'e rozet takıldı. Öztürk'ün rozetini Belediye Başkanı Akgün taktı.


Sıkıntıları İBB’ye ilettik

Kentsel dönüşün kapsamında İBB tarafından yapılan imar değilikliği ve Başkan Akgün'ün eleştirileri hakkında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Recep Erol, "Başkan Akgün'ün söylediklerini iki yıl önce biz dosya halinme getirdik. Büyükçekmece merkezde eski binaların yenilenmesi için eski meclisin aldığı karar doğru bir karardır. Büyükçekmece’nin
yararına olacak her karada siyaset gütmeyeceğimizi belirtmiştik. Bu konuda da özen gösterdik. Bu uygulamada olan sıkıntıları Büyükşehir yetkililerine geçtiğimiz hafta sonu kampta ifade ettik" dedi.


KAYNAK: GAZETE İSTANBUL


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum