HABERDAR YAZDI, MUHALEFET HAREKETE GEÇTİ

HABERDAR YAZDI, MUHALEFET HAREKETE GEÇTİ
Dün gazetemizin manşetinden Balcı Üniversitesi ile ilgili iddiaları “VİCDANSIZLAR” başlığıyla duyurmamızın ardından, Silivri AK Parti İlçe Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Rıfat Kutlu harekete geçti.
Deprem riski taşıyan en önemli ilçelerden biri olan Silivri’de olası bir facianın yaşanmaması için Üniversite binasının sağlıklı bir şekilde incelenmesini ve kamuoyunun aydınlatılması için yetkili birimlere gerekli bilgiler verildi.



KUTLU KONUNUN TAKİPÇİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Rıfat Kutlu’nun Üniversite binasıyla ilgili iddiaları Büyükşehir Şehircilik ve İmar Müdürlüğüne ilettiği öğrenilirken, Selimapaşa’daki üst geçit ile ilgili haberi de Karayolları Müdürlüğüne ilettiği alınan bilgiler arasında. Selimpaşa’daki üst geçit’in onarılması ve Üniversite binasının incelenmesi için duyarlı davranıp konuyu ilgili kurumlara ileten Meclis Üyesi Rıfat Kutlu’nun her iki konuyu da yakından takip edeceği öğrenildi.  

İBB PROJEYİ, SİLİVİRİ BELEDİYESİ BİNAYI DENETLEYECEK!

Üniversite binasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir İmar Müdürlüğüne bağlı Silivri Bölgesinden sorumlu kişi ile yapılan görüşmede ise, İlçe Belediyesinden konuyla ilgili projeyi isteyeceklerini ve denetim yapılması için gerekli hassasiyeti gösterecekleri ifade edildi. Diğer yandan Silivri Belediyesinin de binayla ilgili gerekli incelemeleri başlattığı öğrenildi.



İŞTE ÜNİVERSİTENİN İMAR DURUMU!

Silivri Yeni Mahallede yapılan Balcı Üniversite’sine 2010 yılında özel eğitim alanı olarak yer belirlendi. 81 ada 115 parsel üzerinde yapılan üniversite, 8088 metrekare içerisinde, Haş = 18.50, 2 Emsal olarak belirlendi.  Haş = 18.50 olarak belirlenen binanın yüksekliği 6 kat, 2 emsal olarak belirlenen metrekare alanı ise 16 bin metrekare olması gerektiği yönümde.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.