Halk kapıya dayandı!

Halk kapıya dayandı!
Beşiktaş halkı Ihlamur Parkı'nın imara açılmasını protesto etmek için Beşiktaş Belediyesi'nin meclis toplantısına katılmak istedi. Halk engellenirken, Belediye Başkanı Murat Hazinedar, soruları cevaplandırmadan toplantıdan ayrıldı 
 Haber: Ufuk Çoban

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi Ihlamur Parkı'nda bulunan alan için harekete geçen Ihlamur Parkı Dayanışması Üyeleri Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'dan parkın geleceği hakkında bilgi almak için Beşiktaş Kaymakamlığı önüne geldi. Sabah saatlerinde meclis toplantısına katılmak için Beşiktaş Kaymakamlığı içerisinde bulunan meclis salonuna gelen üyeler salona girmek istedi. Salona girmek isteyen üyeler 'yer darlığı' gerekçesiyle içeriye alınmadı. Bunun üzerine binanın dışına alınan üyeler meclis toplantısının bitmesini bekledi. 

Arabasını yumrukladılar

Zaman zaman belediye çalışanları ile tartışma yaşayan mahalle sakinleri kaymakamlık kapısına vurarak tepki verdi. Bu arada kaymakamlık binasına girmek isteyenlerde sıkıntı yaşadı. Yaklaşık üç saatlik bekleyişin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar korumalarının arkasında makam otomobiliyle kapıdan çıktı. Kendisinden bilgi almak için orada bulunan mahalle sakinleri korumaları ile birlikte çıkan Hazinedar'ın makam otomobiline vurarak protesto etti. Protestoların ardından mahalle sakinleri ile görüşmek için sırasıyla Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mustafa Kantar, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ve Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Rifat Örnek geldi. Kantar ve Öztürk'le anlaşamayan üyelere son olarak gelen Rifat Örnek bir açıklama yaptı. Kantar gerekli incelemelerin yapılmasının ardından parka gelerek net bir cevap vereceğini söyledi. Bu arada Örnek'in yanına gelen bir çocuk kendisinin parkta oynamak istediğini söyleyince Örnek 'Bende sizin yanınızdayım' cevabını verdi. 



Biz onlardan daha hassasız

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Yokuşu’nda kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı, 21 Haziran’da panellerle çevrilmeye başlandı. Parktaki ağaçların kesilip rezidans yapılacağı iddiaları mahalleliyi ayağa kaldırmıştı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meclis toplantısında ıhlamur parkı ile ilgili konuya yanıt verdi. Başkan Hazinedar, ‘Ne ıhlamur parkında ne de başka hiçbir alanda Beşiktaş Belediyesi’nin imar izni yoktur. Bu konuda biz o iddia sahiplerinden daha hassasız’ dedi.

İtibar suikastı yapıyorlar

Beşiktaş Belediyesi haftalık olağan meclis toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantının ana gündemlerinden bir tanesi de Ihlamur Parkı iddialarıydı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, çarpıtma ve asılsız iddialarla hem belediye ve hem de şahsına yönelik itibar suikastı yapıldığını savundu. Başkan Hazinedar, “Orası bir özel mülk. Sit alanlarının özel mülk olmasından daha doğal bir şey olamaz.  Bu kişinin imar hakkı var ve bu kişinin imar hakkı bizden önceki dönemde de vardı. Hiçbir şekilde Beşiktaş Belediyesi imar izini vermemiş, gündemine gelmemiş bir yer” açıklamasını yaptı. 
 
Mevcut yeşil alanı imara açmadık

Ihlamur Parkı ve protestolar hakkında açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bizim dönemimizde Beşiktaş belediyesi hiçbir mevcut yeşil alanı imara açmamıştır ve açmayacaktır. Biz hiçbir şekilde bir imzanın sahibi olmayacağız. Biz insanların özellikle hassasiyetini şov amacı yapmadan, siyaset malzemesi yapmadan şehri korumak ve bu makamın getirdiği sorumlulukla hareket ederek savunuyoruz ve koruyoruz. Beşiktaş Belediyesi sınırları içinde hiçbir yeşil alan imara açılmadığı gibi toplumun bu noktada ki hassasiyetini kötü niyette kullanmak isteyenlerin sosyal medyayı ve bu tür eylemleri kendilerine araç kılarak hem toplumda infial yaratarak hem meclisimize hem partimize hem de belediyemize bir saldırı var” dedi. 

Bilgilendirme pankartlarımızı indirdiler

Belediye tarafından asılan bilgilendirme pankartlarının indirildiğini, kamu yararı için açılan dava bilgilerinin kamuoyu öğrenmesin diye çabalayanlar olduğunun altını çizen Murat Hazinedar, “Ihlamur Parkı diye adlandırılan bu alan bizim dönemimizden önce kullanılmayan bir parktı. Orayı biz temizledik, ışıklandırdık yeniden bizimle hayat buldu. Bizim yeşil alan hassasiyetimize rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burayla ilgili bir imar planı değişikliği yaptı. Oradaki imar planı değişikliğini Beşiktaş’taki imar standartlarını aykırı olduğu için karşı olduğumuzu belirttik. Bakanlığın değişikliği bize sormadan yaptığını ve imara aykırı olduğunu gördüğümüzde buna karşı davamızı açtık. Orası bir özel mülk. Sit alanlarının özel mülk olmasından daha doğal bir şey olamaz. Bu kişinin imar hakkı var ve bu kişinin imar hakkı bizden önceki dönemde de vardı.  Hiçbir şekilde Beşiktaş Belediyesi imar izini vermemiş, gündemine gelmemiş bir yer” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.