Hatırılardan mizaha, türkülerden danslara barış ve sevgi dopdolu

Hatırılardan mizaha, türkülerden danslara barış ve sevgi dopdolu
4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nda üstadlar mizahı ve kitapları konuştu.
Sahaf Festivali kapsamında “Türk Edebiyatı’nda Hatırat” adlı söyleşide Edebiyatçı Yazar Beşir Ayvazoğlu, Çardakaltı Sohbetleri’nde mizah ve karikatür söyleşisinde ise Vedat Özdemiroğlu, Mehmet Çağçağ ve Nevşin Mengü keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.


Kitapseverler ve mizahseverler bu kez söyleşilerde üstadları dinledi. 4. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın keyif ve bilgi dolu geçen gecelerinde bu kez Sahaf Festivali kapsamında Beşir Ayvazoğlu “Türk Edebiyatında Hatırat” adlı söyleşiyi gerçekleştirdi. Listeli kitap mezatının ardından, tarihten örneklerle hatıratın ne olduğunu detaylı bir şekilde anlatan Ayvazoğlu, tarihten önemli kişilerin eserlerinden de bahsetti, tavsiyelerde bulundu. "Eleştiriye Tahammülü Olmayan Toplum Ilerleyemez”

Çardakaltı Sohbetleri’nin bu yıl ki “Adalet” başlığıyla gerçekleşen söyleşilerinde ünlü karikatüristler Mehmet Çağçağ, Vedat Özdemiroğlu ve Gazeteci Nevşin Mengü Türkiye’de mizahın nereye geldiğini, siyasi mizahı ve dönemsel değişiklikleri konuştu. Akbaba, Marko Paşa, Karikatür, Gırgır, Leman, Limon gibi karikatür dergileri ele alındı. “Eleştiriye tahammülü olmayan toplum ilerleyemez.” diyen konuklar, eskiden siyasilerin karikatürlere karşı daha hoşgörülü olduğuna da değindi.  


 Paşa Gönül Kriteri “Mizahçı zeki olur.” diyen Özdemiroğlu, “Espri küfür etmemek için yapılır. Esprideki ince çizgi paşa gönül kriteridir” dedi. Söyleşi sonunda konuklara teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulunan ve herkesi gülümsemeye davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şehirde yönetici olduktan sonra daha da güleryüzlü olmaya çalışıyorum. Çünkü insanlar beni güleryüzlü görürse bu kente yansır diye düşünüyorum. Olumsuz ve umutsuz olmak çok kötü. Gülmeye devam edelim. Hepinize şehirmiz adına bu leyifli sohbet için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.    


Söyleşilerin ardından gece Sanatçı Zekeriya Ünlü’nün türküleri eşliğinde Urfa Sıra Gecesi konseriyle devam etti. Etkinlik Alanı’nı dolduran vatandaşlar türküleri Ünlü’ye eşlik ederek hep bir ağızdan söyledi. Yöresel danslar türkülere ayrı bir hava katarak Beylikdüzü’nde tam anlamıyla bir sıra gecesi yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.