Havaray Emlağı Konuşturacak

Havaray Emlağı Konuşturacak
Gayrimenkul sektörünün öne çıkan isimlerinden Hakan Erilkun sizler için yazıyor.
Gayrimenkul sektörü şimdi de Havaray Projesi ile şaha kalkacak. Küçükçekmece – Başakşehir arasında işleyecek ilk Havaray bölgedeki emlak değerlerinde en az %30 yükselişe neden olacak, hem sıfır projelerde hem de ikinci ellerde en kıymetli bölgelerden biri halini alacaktır.

Küçükçekmece – Başakşehir hattında 17 durak bulunuyor; Sefaköy’den başlayacak olan Havaray sırasıyla Armonipark, Borusan, Sanayi, Gümrük Yolu, Halkalı Merkez, Toki 1, Toki 2, Arenapark, Masko, Ziya Gökalp, Atatürk Oto Sanayi 1, Atatürk Oto Sanayi 2, Başak Konutları, Onurkent, Oyakkent istasyonlarından geçip Fatih Terim Stadyumu’nda sona eriyor. Böylelikle Projeyle bu bölgede oturanların en büyük sıkıntısı olan ulaşım sorunu çözülmüş olacak. Zira Havaray, ulaşım sorununa kısmen çözüm olan Kirazlı metrosu ile Yenikapı metro istasyonuna Sefaköy’den bağlanarak entegre olacak şekilde planlandı.

Bölgede Emlak Değerleri


Başakşehir zaten metrekare değerlerinin minimum 4.000 TL’den başladığı en gözde bölgelerden biri. Bu bölgede Havaray bağlantısı ile fiyatlar minimum 5.500 TL bandına yaklaşacak, lakin asıl hareketlilik Halkalı bölgesinde yaşanacak. Zira metro bağlantısı Halkalı’da sadece Bezirganbahçe Konutları’nın olduğu bölgede bulunuyor. İşte Havaray projesi bölgede çok nitelikli konutların inşa edildiği ancak metro gibi modern ulaşım olanağının bulunmadığı bölgeleri gözde hale getirecek. Halkalı Merkez, Gümrük Yolu, Arenapark’ın bulunduğu ve 30.000’i aşkın nüfuslu Atakent bölgesine inanılmaz bir değer katacaktır. Bugün bile Atakent bölgesi konumu, düzenli yerleşimi ve çevre düzenlemeleri ile onlarca nitelikli projeye ev sahipliği yapan ve bu nedenle en uç noktası bile kiralıklarda metrekare değeri 17 TL’den başlayan çok kıymetli bölgedir. Bu bölgedeki tek eksiklik olan toplu ulaşım olanağının Havaray ile çözülmesi bu değeri 22 -24 TL bandına getirir.

Asıl Hareketlilik Tuzla’da

Gelelim diğer yakaya; Anadolu Yakası’nda asıl hareketlilik Tuzla bölgesindeki Havaray Projesi ile yaşanacaktır. 5 km. uzunluğunda olan bu hat Tuzla Marina’dan başlayıp metro/metrobüs gibi modern toplu ulaşım imkanı bulunmayan Dörtyol, İston, Gemiciler Sanayi Sitesi, Tuzla Belediyesi bölgelerine adeta can suyu olacaktır. Mevcutta çok kıymetli bakir arazilerin bulunduğu ve proje alanı olan bu noktada metro sadece Pendik Tavşantepe’ye kadar geliyor ve sonrasına ulaşamıyor. Bölgede şu anda Tuzla merkezde bulunan Şifa bölgesindeki yıllık fiyat artışı %5 olup satılıklarda metrekare değeri 2.900 TL civarındadır. Havaray Projesi ile beraber şimdiden fiyatları hızla yükselmeye başladı. Nitekim Mayıs 2017 itibarıyla bu bölgedeki metrekare satış değerleri minimum 3.125 TL’ye çıktı. Projenin tamamlanmasıyla beraber Tuzla bölgesi Başakşehir’in yaşadığı hızlı gelişime paralel bir değer artışı yaşayacak ve satılıklarda metrekare fiyatını 4.000 TL bandına gelecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.