Hayırlı işler: ÇAYIRDERE

Hayırlı işler: ÇAYIRDERE
Çayırdere köyündeki 50 dönüm arazi Silivri’nin CHP’li Belediye Başkanı tarafından CHP İlçe Yöneticisi Murat Tezeller’e verildi. Gazetemiz Haber Müdürü Fatma Sarıbıyık’ın BİMER’e yaptığı başvurusuna cevap veren Silivri Belediyesi, arazinin CHP’li yöneticiy
Daha önce gazetemizde yer alan arazi meselesine Silivri Belediyesinde resmi yazı ile cevap geldi. geçtiğimiz ramazan bayramında köy muhtarına CHP’li Yönetici Muarat Tezeller’e verilen arazi geri alacağını söyleyen Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın araziyi geriye almadığı ortaya çıktı.

Başkanın bu söylemine inanan köylü vatandaşlar Tezeller’e verilen araziyi kiralamak için belediye başvurduğunu söyleyen köy muhtarı Mustafa Dönmez, “ Başkan köyümüze geldiğinde araziyi geri alacağını ve köy meydanında ihale yaparak yeniden kiraya vereceğini söylemişti. Ama görülüyor ki Başkan bey bize söylemesine rağmen araziyi geri almamış” dedi.

BAYRAMDA DOĞRU SÖYLER RESMİ YAZIDA ŞAŞAR!

Silivri’nin Çayırdere köyünde 50 dönüm arazinin CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından CHP İlçe Yöneticisi Murat Tezeller’e verilmesine köy muhtarı ve vatandaşlar tepki göstermişti. Köy halkına duyuru yapılmadan arazinin CHP’li Murat Tezeller’e verilmesine karşı çıkan muhtar ve vatandaşları sitemleri Haberdar Gazetesinde de yer almıştı.

Köy halkının tepkisi üzerine Ramazan bayramında Çayırdere köyünü ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, muhtara ve köylülere, araziyi geri alacağını ve duyuru yaparak köy meydanında ihaleye çıkartacağının sözünü vermişti. Ancak gazetemize gönderilen resmi yazıda ise, arazinin yıllığı 2 Bin TL’den 3 yıllığına CHP’li Murat Tezeller’e verildiği bilgisi ulaştı.



BELEDİYE RESMİ YAZIYLA ONAYLADI

Bilgi edinme kanunu gereğince Silivri Belediyesi tarafından gazetemize gönderilen açıklama şu şekilde;Çayırdere Mahallesi 182 ada, 1 parsel No’lu  tarla vasfı taşınmaz,3360 sayılı kanun gereği, Çayırdere köy tüzel kişiliğinin sona ermesi sebebiyle Silivri Belediyesine geçmiştir. Çayırdere Mahalle Muhtarlığından bahse konu yerle ilgili herhangi bir kiralama dosyası belediyemize teslim edilmemiştir. Boş ve atıl durumda bulunan arazi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gereği,  Encümen kararı ile yıllığı 2000 TL. bedelle, 3 yılığına Murat Tezeller’e kiralanmıştır. ”





Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.