HEMŞERİLER KAPIŞTILAR!

HEMŞERİLER KAPIŞTILAR!
Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde “müfteri” gerginliği yaşandı.
 Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısına Başkan Akgün ile AK Partili Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu’nun atışması damga vurdu. Akgün, Bacıoğlu'nu yalancı ilan etti.

 AK Partili Bacıoğlu, Büyükçekmece'de ayrımcılık yaşandığını belirterek, "Kimileri % 30, kimileri ise % 70-80 inşaat yapıyor" iddiasında bulundu. Başkan Akgün, bu iddia karşısında Bacıoğlu'nu "ispat etmeye" davet edince, bocalayan ve sözlerinin arkasını getiremeyen Meclis Üyesi'ni izleyiciler önünde yalancı ve müfteri ilan etti.

 

GERGİNLİK ÇIKTI, HASAN'LAR KAPIŞTI

 Kasım ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi tek gündem maddesi ile toplandı. Mecliste ayrıca 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu'nu müfteri ilan etti. Akgün ile Bacıoğlu arasında yaşanan polemik toplantıyı izleyenlerin "İki Hasan fantezi yaptı" yorumlarına neden oldu.



 
Öyle ki Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu, gündem maddeleri ve genel durum üzerine konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e seslenerek, "Büyükçekmece'de kimileri % 30, kimileri de % 70-80 inşaat yapıyor" iddiasında bulundu. Bu durum karşısında çok sinirlenen Başkan Akgün, Bacıoğlu’na tepki göstererek, "Sen ekibini yanına al, ben de basını yanıma alayım, toplantı sonrası hemen bölgeye çıkalım, bana bir tane böyle bir inşaat, kaçak yapılanma olduğuna dair örnek göster, ben hemen Belediye Başkanlığını bırakacağım. Eğer ispat edemiyorsan ben seni buradan kamuoyu önünde yalancı ve müfteri ilan ediyorum" dedi.



Ne olduğunu anlamaya çalışan AK Partili Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu ise Akgün’ün bu çıkışına cevap veremedi. Durumu toparlamaya ve Bacıoğlu'nu daha fazla utandırmamaya çalışan CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış ile Ak Parti Grup Başkanı Recep Erol da Bacıoğlu'nun konuşmalarının anlaşılabileceğini ifade ettiler.

 ALBATROS İÇİN HİLE YOLUNA GİDİLDİ

 Büyükçekmece Belediye Meclisi, Albatros Turistik Tesis Alanı için belediyeye, “Hasılat Paylaşım Sistemi”nin uygulanması yönünde yetki verdi. Ek gündem maddelerinin ilki olan, Atatürk Mahallesi 516 Ada 3 ve 4 nolu parsellerin “Hasılat Paylaşım Sistemi” ile değerlendirilmesi yönündeki madde de oy çokluğuyla kabul edildi.

Albatros Turistik Tesis Alanı olarak bilinen 30 bin metrekarelik alan için meclisin 2,5 yıl önce satış yetkisi verdiğini hatırlatan Başkan Akgün, “Bu arazi Büyükçekmece halkının menfaatleri doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirilecektir. 4 aydır gece gündüz üstünde çalıştığımız bir sistem var. Akgün, İkiye bölmemizin sebebi burası 30 Bin Metrekaredir 30 Bin metre kare üzerindeki ilçe belediye arsalarına büyükşehir el koymaktadır bizde hile yaparak hülle yola giderek ikiye böldük 15 er metre kare olarak iki parça yaptık. Böyle bir yasaya karşı bizde tedbirimizi aldık yanlış anlaşılmasın burada iki arsa yok bir arsa var. 30 Yıldır bu arsa üzerinde çalışıyoruz burası Büyükçekmece Belediyesinin turistik yer yapılacak bir arazisidir her ne kadar bana karşı benim kadrolu muhaliflerim bu iş için uğraşsalar da burasını gezi ve Kadıköydeki yaşanan yeşil alanmış gibi lanse edenler üç kağıtçılar olsa da biz Büyükçekmece’nin menfaatlarını düşünerek bu projeyi artık hayata geçirmek istiyoruz dedi.

 

AK PARTİLİ CAMBAZ DA "EVET" DEDİ

 Ak Parti Grup Başkanı Recep Erol, Albatros ile ilgili olarak konuyu araştırmak için zamanları olmadığını, sağlıklı karar verebilmeleri için Perşembe günü toplanacak olan ikinci oturuma kadar zaman verilmesini istedi. Recep Erol’un bu talebine karşılık CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış da söz alarak, 15 - 20 dakika kendi aralarında değerlendirme imkanı verilmesini önerdi. Bu önerileri kabul etmeyen Belediye Başkanı Akgün ise "Bu iş artık çok uzadı, hemen oylamaya geçiyoruz" dedi ve gündemi oylamaya sundu. Albatros ile ilgili karar CHP’lilerin ve Ak Parti'den Tamer Canbaz’ın "evet" verdiği toplam 18 ile kabul edildi. Ak Partili Tamer Canbaz’ın gruba uymayarak CHP’lilerle birlikte hareket etmesi hem kendi grubunda, hem de meclisi izleyenler arasında şaşkınlık yarattı..

   KİM BU KRALDAN ÇOK KRALCI DANIŞMANLAR?

 Meclis toplantısı sonunda söz alan Ak Parti Meclis Grup Başkanı Recep Erol, "Büyükçekmece Belediyesinde kaç danışman var ve bu danışmanlar kimlerdir" diye sordu. Erol, "Geçtiğimiz hafta organize edilen Cumhuriyet Balosunda Ak Parti'yi ve iktidarı eleştiren konuşması ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in ne hakla orada konuşma yaptığını ve iktidarı eleştirme hakkını kimden aldığını öğrenmek istiyoruz. Belediye bu danışmanlara kaç para veriyor ve bu danışman adı altında siyaset yaparak kraldan çok kralcı olanlar kimlerdir? Bunlar bizi rahatsız ediyor, gerekenin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.



Erol’un sözlerine cevap veren başkan Dr. Akgün ise resmiyette iki danışmanı olduğunu ifade ederek, "Bayramali Üner ve Reşit Akçay benim resmi danışmanlarımdır. Diğer isimler ise hiçbir ücret almadan tamamen gönül işi yapıyorlar, benim arkadaşlarımdır. Sizi ve bizi rencide edecek bir şey yapmışlarsa, biz gerekeni yaparız. Ayrıca Cumhuriyet hepimizindir, bu ülke hepimizindir. Birbirimizi rencide etmeyecek şekilde konuşmalıyız, sadece kendi doğrularımızı savunursak zaten baştan kaybetmiş oluruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum