Hıdırellez Coşkusu Beylikdüzü'nü Sardı

Hıdırellez Coşkusu Beylikdüzü'nü Sardı
Yakılan ateşten vatandaşlar dileklerini dileyerek atladı. Kutlamalarda ayrıca roman vatandaşlar tapu sevinci de yaşadı.
Beylikdüzü'nde Hıdırellez coşkusu vardı. Yakuplu Mahallesi Sosyal Konutlar'da başlayan Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği Hıdırellez Şenliği, tüm mahallelerden gerçekleşen katılım, Roman vatandaşların attığı göbekler ve Dolapdere Project Grubu'nun ritm performansı ile neşe içinde kutlandı.

Beylikdüzü Belediyesi, sıcak ve güneşli günlerin habercisi Hıdırellez'i farklı bir konseptle kutladı. Roman vatandaşların yaşadığı Yakuplu Mahallesi Sosyal Konutlar'da bir şenlik alanı oluşturuldu. Beylikdüzü'nde bazı noktalardan kaldırılan servis ile diğer mahallelerden de yoğun bir katılım oldu. Mahalle renkli fenerlerle süslendi. Döner, patlamış mısır, şeker, gazoz, lokma gibi ikramların gün boyu sürdüğü Hıdırellez kutlamaları'nda, Roman vatandaşların eğlenceli kişilikleri ile unutulmaz anlara tanıklık edildi. Dilek ağacına gelerek kurdele bağlayan vatandaşlar dileklerini de diledi. Kanun, keman ve darbuka gibi alaturka enstrumanlara yer veren Dolapdere Project ise sahnesiyle Mahalleliyi coşturdu. Coşkuya ortak olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlarla birlikte Hıdırellez'i yaşadı. Genci yaşlısı herkesin yoğun ilgi gösterdiği Başkan İmamoğlu, yakılan ateşin başına geçti, dileğini diledi.


Ülkenin huzuru, barışı ve kardeşliği için önemli mesajlar veren İmamoğlu konuşmasında, "Hıdırellez, hepimize birlik, beraberlik, sevinç ve başarı getirsin. Bugünün anlamına yakışır bir biçimde geçmesini diliyorum" diye konuştu. İmamoğlu ayrıca Yakuplu Mahallesi'nde bir dönüşümün yaşanacağını belirterek, Beylikdüzü'nün her noktasındaki yaşam koşullarının eşit olmasını istediklerini, çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi adına bir çalışma yürüteceklerini de ekledi. Ardından kısa bir tapu töreni gerçekleşti. Uzun zamandan sonra tapularını almaya hak kazanan Roman vatandaşlara tapuları teslim edildi.

Kutlamalara CHP İstanbul Milletvekili ve 3.Bölge Milletvekili Adayı Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Yegane Güley, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Yaşar Genç, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve danışmanları, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.