Hurda araçlar tehlike olmaktan çıkıyor

Hurda araçlar tehlike olmaktan çıkıyor
Çatalca Belediyesi çevre ve görüntü kirliliği oluşturan hurda araçları topluyor. Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri tarafından, sokak araları, boş araziler ve karayolu üzerinde atıl vaziyette bulunan, araç trafiğini engelleyen, görüntü kirliliği

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler üzerine atıl vaziyette bulunan hurda araçları topluyor. Sanayi bölgesi, boş araziler ve sokak araları gibi kamuya açık alanlarda çürümeye terk edilen hurda araçlar, oluşturduğu görsel kirlilik ve çevreye verdiği zararlar ile yangın ve benzeri tehlike durumu oluşturmasından dolayı toplanarak hurdalığa teslim ediliyor.

İnsana ve çevreye zarar veriyor

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuya dair yaptığı açıklamada bu tür araçların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlara dikkat çekti. Başkan Kara açıklamasında, “Bu araçlar konuldukları yerde haşerelerin çoğalmasına sebep olmakta, yanma ve patlama riskleri olduğundan insan hayatını tehlikeye sokmaktadır. Zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddeler doğaya karışıyor ve çevre kirliliği oluşturuyor. Ayrıca kaldırıma ve kamu arazilerine bırakılan hurda araçlar hem trafiği olumsuz yönde etkilemekte hem de görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Çalışmalarımızla bu tehlikelerin önüne geçiyoruz” sözlerine yer verdi.

Vatandaşlar belediyeye müracaat edebilir

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından araçların bulunduğu yerlerden kaldırılması yönünde vatandaş ve esnafın önce uyarıldığı belirtilirken, sahipsiz olanlarında ekiplerce bulunduğu yerlerden alındığı vurgulandı. Çatalca’nın çehresini kötü görüntüden kurtarmak için çalışmaların süreceği bildirilirken bu tür araçlardan rahatsız olan Çatalcalıların da belediyeye müracaat etmeleri istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.