İBB Trafik Uygulaması yenilendi

İBB Trafik Uygulaması yenilendi
İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Ulaşım sorununu metrolar yapmakla, sistemler kurmakla değil; halkı bilinçlendirerek çözebiliriz” dedi.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nde (AKOM) İBB Trafik Mobil Uygulamasının yeni versiyonunun tanıtım toplantısına katılan Başkan Topbaş, Trafik Müdür Yardımcı Esma Dilek’in yaptığı sunumu izledi.

Sunumdan sonra basın mensuplarına bilgi veren Başkan Topbaş, 2007 itibariyle başlattıkları sistemin kent içi ulaşımında kullanıcılara büyük kolaylık sağladığını söyledi. İBB Trafik Mobil Uygulamasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor olmasından dolayı duyduğu mutluluğu anlatan Başkan Topbaş, “Bütün belediyelerin olduğu gibi İstanbul’unda en büyük sorunu ulaşımdır. Bunu çözmek için bir takım çözüm yollarını yapmaya çalışıyoruz. Zamanı çok daha iyi kullanmamız için vatandaşlara daha iyi imkânları vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ulaşım sorununu halkı bilinçlendirmek ile çözebiliriz

“Ulaşım sorununu metrolar yapmakla, sistemler kurmakla değil, halkı bilinçlendirmeyle çözebiliriz” diyen Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz teknolojiyi en iyi kullanan belediyeyiz. Bunu kendi yazılımlarımızla sağladık. Kentte yaşayanların hayatlarını kullandıkları akıllı telefonlarla daha da kolaylaştırmalıyız. Vatandaşlarımız bir güzergah üzerinde giderken olan bir kazayı hemen görüp güzargahını değiştirebilecek. Trafikte beklemeyecek. Sistem bize uyarılarda bulunacak vatandaşlarda buna göre karar verecek.”
Trafikteki vatandaşın her zaman bildiği yoldan değil de açık olan yol neresi ise oradan gitmesini sağlayacak bir sistemin önemine vurgu yapan Başkan Topbaş, ‘En kısa yol bildiğiniz yol’ derler. Artık değil. Akıllı sistem size yol gösterecek” diye konuştu.

“Kent yaşamını kolaylaştıracağız”

İBB Trafik Mobil Uygulamasının trafiğe çıkan insanlar için vazgeçilmez olması, o uygulamanın kişiye sağladığı kolaylıkla doğru orantılı olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Kent yaşamında olan insanların belirli bir alışkanlıkları vardır. Bireysel araç kullanan herkes taksiciler de dahil olmak üzere araca biner binmez akıllı telefonlarını hemen kodlayıp yola devam etmeli. Yani her zaman bildiği yol yerine, neresi açık yol ise oradan gitmelerini sağlamalıyız. Yolda olabilecek her şeyi görmelerini sağlamalıyız. Bu sistemi de vatandaşlarımıza aktarmamız lazım. Dokunduğu zaman kazının, inşaatın ne olduğunu, niçin yapıldığına kadar vatandaşların bilgilenmesi lazım. Ne kadara ihale yapıldığını ve ne kadar sürede biteceğini görmelerini sağlamalıyız. Yani bu sistemle kent yaşamını kolaylaştıracağız. Bu da vatandaşlarımızın öğrenmesine katkı sağlayacak.”

“Bu yapılan çalışmalar kent yaşamı için çok önemlidir”

Daha önce navigasyon çalışmasının 3 boyutlu olmasını istediğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Vatandaşımızın kimseye adres sormadan gitmek istediği yere gitmesini sağlamalıyız. Bu yapılan çalışmalar kent yaşamı için çok önemlidir. Giderek telefonlar gelişiyor, bizimde buna göre çalışma yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Mükemmel bir iş ortaya koyduklarını ve bunun mutlaka halka anlatılması gereken bir iş olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “Başkaları yapmadıkları halde konuşuyorlar. Bizler bunları yapmışız ve insanlara tam olarak anlatamıyoruz. Yaptığımız çalışmaları televizyonlarda ki bilgilendirme programlarına arkadaşlarımız katılsın ve kısa kısa yayına çıkarak projeyi anlatsınlar. Bu yolla da arkadaşlarımız İstanbullulara bunu anlatsınlar ve bu yazılımın kullanımını artıralım. Bunu yapmanın öneminin yanında kullanımını yaygınlaştırarak vatandaşların daha çok kullanmasını sağlamamız lazım” diye konuştu.

İBB Cep Trafik’te neler var?


Kullanıcı deneyimleri ve geri bildirimleri dikkate alınarak yenilenen İBB Cep Trafik'te:


- İstanbul genelinde daha fazla güzergahın anlık trafik durumu bilgisine ulaşabilir,
- Kent trafiğine etkisi yüksek duyuru ve haberlere ilişkin bildirimler (push notifikasyonlar) alabilir,
- Kent genelindeki trafik kameralarını canlı olarak izleyebilir,
- Kent genelindeki daha fazla otoparkın anlık doluluk durumları görüntüleyebilir,
- İBB meteorolojik gözlem istasyonlarından alınan hava ve yol yüzeyi durumu bilgilerine ulaşabilir,
- Sıklıkla baktığınız kameraları favorilerinize ekleyerek, tek bir ekranda favori kamera görüntülerine erişebilir,
- İşitme engelli vatandaşlarımız, İBB Trafik Kontrol Merkezi çağrı operatörleri ile görüntü olarak görüşme yapabilir ve trafik bilgisi alabilir,
- Anlık kent trafiğini sosyal medyada (Facebook, Twitter) paylaşabilir,
- Trafikte karşılaştığınız kaza, yoğunluk, yol çalışması bilgilerini Trafik Kontrol Merkezi’ne göndererek, uygulama kullanıcıları ile paylaşılmasını sağlayabilir; görüş/önerilerinizi paylaşabilir,
- İBB CepTrafik Android versiyonunda, uygulamanın widget'ını ekleyerek, tanımladığınız güzergaha ait anlık trafik durumuna, duyurulara ve hava/yol yüzeyi durumu bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.