İBB'ye: Nefes alacağım alana dokunma

İBB'ye: Nefes alacağım alana dokunma
CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu üyeleri Maçka Parkı'nda incelemelerde bulundu.
CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu bugün Dolmabahçe- Levazım- Baltalimanı- Ayazağa Tüneli yapımı nedeniyle zarar görecek Maçka Parkı'nda incelemelerde bulundu. 

İnceleme sonrası İBB'nin yaptığı çevre talanına tepki olarak Yeşil Şemsiyelerle şu açıklama yaptı:

"Bilindiği üzere Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı- Ayazağa Tüneli yapımı kapsamında Maçka Parkı tahrip olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu olarak hem son durumu incelemek hemde çevreye zarar veren halkın onaylamadığı talan projelerine "Hayır" dediğimizin altını çizmek için burada bulunuyoruz. 

İstanbul' un bir çok sorunu bulunmaktadır. Bunların en önemlilerinden birisi çevre sorunudur. Yapılacak ulaşım projeleri kamu yararına yönelik olmalı ve yeşil alanların azalmasına, çevre sorunlarının artmasına neden olmamalıdır. Ancak Maçka Parkını ve Ortaköy Vadisini de içine alan bu proje mahkeme kararında ve bilirkişi raporunda belirtildiği üzere kamu yararına yönelik değildir ve yeşil alanların azalmasına neden olmaktadır.  Üstelik yapılan imar planı değişlikliği koruma kurullarının ve gerekli kurumların onayı alınmadan yangından mal kaçırırcasına yapılmıştır.

Buda yetmemiş İBB imar planı askıdayken ve itiraz süresi dolmadan, itirazları değerlendirmeden Maçka Parkını çitlerle çevirmiş inşaat sürecine başlamıştır. Bu durum kabul edilemez. Hükümet ve İBB artık bunu huy haline getirmiş fiili durum yaratıp halkın onay vermediği yeşil alanları yok edecek projeleri hukuka rağmen yapmaktadır. Hani siz milli iradeye, halkın kararına saygılıydınız ve baş tacı yapıyordunuz. Milli irade "Hayır Maçka Parkıma , yeşil alanlarıma dokunma " diyor. 

İBB şimdilerde imar planını değiştirdim çevreye zarar vermeyecek diyor ama bakıldığında planlarda değişen hiç birşey yok. Yine Maçka Parkı ve Ortaköy Vadisi tehdit altında. İBB Maçka Parkında 97 ağacı taşıyacağını söylüyor . Ama bu konuda da samimi değiller. Çünkü ağacı taşımak kolay iş değil. Aylar süren bir hazırlık isterki görüldüğü üzere böyle bir hazırlık yok.
3. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu bu proje için geçenlerde "İBB' nin kuruldan izin alması gerektiğini ve izin almadan inşaat sürecine başlanmasının doğru olmadığının" altını çizmiştir. İBB burada hukuksuz iş yapmaktadır.

Artık İstanbul'da yeşil alanlar çok azaldı. İnsanların nefes alacağı yerler kalmadı. 17 Milyon İstanbullu bilmelidir ki eğer haftasonları piknik yapacağımız, spor yapacağımız, nefes alacağımız yerler istiyorsak yeşil alanları yok edecek tüm projelere " Hayır" demeliyiz. İBB' ye " Hayır Kardeşim nefes alacağım alanlara dokuma" demeliyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.