İBB YIKIMA HAZIRLANIYOR, SİLİVRİ HAZIR OL!

İBB YIKIMA HAZIRLANIYOR, SİLİVRİ HAZIR OL!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya kadarki sahil şeridinde ölçüm yaptı. Daha önce yıkım kararı bulunan bazı kaçak yapıların yanı sıra, yeni yapılan izinsiz kaçak yapıları da tespit eden İBB görevlileri, “İBB yıkıma mı hazırlanıyor?

 İBB görevlileri tarafından yapılan ölçümler sahil esnafını tedirgin ederken, Silivrili vatandaşlar da bu durumdan oldukça rahatsız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Silivri’de tespit edilen ve yıkım kararı bulunan kaçak yapılara yenileri de eklenince İBB yeniden tespit ölçümlerine başladı. Selimpaşa sahilinden Gümüşyaka sahiline kadar ölçüm yapan İBB Görevlilerinin,  köy ve mahallerde bulunan kaçak yapıları da tespit ederek tutanak altına aldığı öğrenildi. Daha önce Balıkçı Barınaklarının arkasında bulunan yapıları ve birkaç kaçak büfeyi yıkan İBB’nin şimdi ise köklü bir yıkıma hazırlandığı öne sürülüyor.

ESNAF VE VATANDAŞLAR RAHATSIZ

İBB Görevlilerinin ilçede ölçüm ve tespit çalışması yaptığını gören işletme sahipleri ve vatandaşlar ise durumdan oldukça rahatsız.  Yıllardır yıkım kararı bulunan yerlerle ilgili sürekli tespit yapan ancak yıkımlarını gerçekleştirmeyen İBB’nin esnafları ve vatandaşları bu şekilde huzursuz etmesi de kamuoyu tarafından olumsuz karşılanıyor.

EN BÜYÜK ZARARI SİLİVR HALKI GÖRÜR

Diğer yanda Silivri’nin tek ve en hareketli olan sahil bandında bulunan, Çay bahçesi, Kafe ve Eğlence Mekânlarının İBB tarafından yıkımı gerçekleştirildiği takdirde, vatandaşların sosyalleşme alanları da yok olmuş olacak. Her bütçeye uygun sosyal alanların bulunduğu sahil şeridinde ailesi ve yakınlarıyla zaman geçiren vatandaşlar, “olası bir yıkımda en büyük zararı Silivri halkı görecek” şeklinde yorumluyor.

İBB SİLİVRİ’Yİ CEZALANDIRIYOR MU?

Silivri’de yapılan ölçümlerlerle ilgili kamuoyunda ki bir diğer görüş ise;  2014 Seçimlerinde Silivri’de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’den daha düşük oy alan İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın Silivri’yi cezalandırmak için böyle bir uygulama başlaştığı yönünde.  İlçede ölçüm yapan İBB Yetkilileri konuyla ilgili net bir açıklama yapmazken, kaçak yapıların tespit edildiğini ve Avcılar sahilinde İBB tarafından yapılan düzenleme gibi bir düzenleme yapılacağının sinyalini verdi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum