İDAMA DUR

İDAMA DUR
Esenyurt’ta binlerce genç Mısır’da idam kararı çıkan 529 kişi için protesto yaptı, basın açıklamasını okudu Çok sayıda vakıf ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı basın açıklamasında gençlerin yoğun ilgisi ve üzerlerine giyindikleri kıyafetler dikkat çekt

Mısırlı bir gurup gencin de aralarında bulunduğu Esenyurtluların yaptığı ortak basın açıklamasında Esenyurt AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sebur Soğanlı, “Öncelikle biz Ak Parti gençliğiyle zulme karşı durduğunuz ve bizimle beraber olduğunuz için canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dünyanın her köşesinde akan gözyaşlarını silen, dünyanın her yerinde zulme uğrayan her mazlumun yanında yer alan vicdan sahibi bu gençliğin gençlik kolları başkanı olarak Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da ve son olarak da Mısır'da zulme uğrayan kardeşlerimize selam olsun diyorum...



Bugün burada haklarında idam kararı verilirken tebessüm eden 529 Mısırlı Kardeşimiz için toplandık. Ak Gençler olarak hayallerimizi, sevinçlerimizi üzüntülerimizi asla Türkiye ile sınırlı tutmadık. Dünya'nın neresinde olursa olsun mazlumun yanında bulunmayı yeğleyen bir ecdadın torunları olduğumuzu asla unutmadık. Bu bağlamda Mısır'da ve Dünya'nın her yerinde zulme uğrayan bütün halkların derdi bizim derdimiz olmuştur.

Esenyurt‘tan tüm dünyaya sesleniyoruz; Mısır'ın meşru hükümetinin devrilmesinden bu yana yapılan zulümleri, katliamları, işkenceleri lanetle ve esefle kınıyoruz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Şehit Kardeşlerimizin acımasızca katledilmesinin baş sorumlusu katil Sisi'dir. Mısır'daki rejimin 529 kardeşimize göz göre göre katliam yapma teşebbüsüne dur diyoruz!




Şehit Esma'nın gözyaşlarında vicdanları boğulmuş batı neredesin?

Kimyasal silahla öldürülen bebeklerin alamadıkları nefeslerin hırsızı batı neredesin?

Dünya Sussa da, herkes bu katliamlara gözlerini kapatsa da, sırtını çevirse de biz mazlumların vicdanı olarak Mısır'daki bu katliamlara karşı susmayacak, gözlerimizi kapatmayacak ve asla sırtımızı çevirmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.