İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAYRAMI BEYLİKDÜZÜ’NDE KUTLANDI

İŞÇİ VE EMEKÇİNİN BAYRAMI BEYLİKDÜZÜ’NDE KUTLANDI
Beylikdüzü Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Yapılan törene Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere DİSK-Genel İş Sendikası 2 NO'lu Şubesi Başkanı Adil Çiftçi, KESK’e bağlı TÜM BEL-SEN İstanbul 1 NO‘lu Şube B

Barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Beylikdüzü Belediyesi Ana Bina önünde düzenlenen törenle kutlandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ayrıca tüm personele karanfil dağıtıldı. Programda yerini alan TÜM BEL-SEN İstanbul 1 NO‘lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, “1 Mayıs yaşamın kendisi. Emeğin ve alın terinin hakları için başlayan mücadele sürmeye devam ediyor. 1977’de Taksim’de yitirdiklerimizi, şehitlerimizi anıyoruz. Pazartesi 1 Mayıs’da Bakırköy’de olacağız. İnsanca yaşam koşulları için kendimizi ifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.

1 Mayıs’ta Adalet Diye Haykıracağız”

DİSK-Genel İş Sendikası 2 NO'lu Şubesi Başkanı Adil Çiftçi de “Bizim 1 Mayıs özlemimiz hiç bitmeyecek. Biz Taksim’i özlem ve işçi hakları ile anacağız. Orası işçinin mabedi.” dedi. 1 Mayıs’ta Bakırköy’de demokrasiyi, emeği, demokrat bir memlekette yaşama özlemini haykıracaklarını belirten Çiftçi, “Adalet, barış diyeceğiz. Emeğin karşılığı olan taşerona tam kadro diyeceğiz. Kıdem tazminatının gasp edilmesine hayır diyeceğiz. Biz kamudan emekli olmak istiyoruz. Bireysel emekliliği istemiyoruz. 11 milyon emeklinin hakkını haykıracağız.” diye kaydetti.

Sendikaların Çok Önemli Vazifeleri Var”

Herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İşçi, emek, iş gücü kutsal tarifler. Çünkü emek olmadan iş olmaz. Tepeden tırnağa Türkiye’nin her noktasında mutluluk istiyorsak, emeğin ya da çalışan iş gücünün mutluluğu mühimdir. Bunun aileye yansıması çok önemlidir.” dedi. Sendikaların çok önemli vazifeleri olduğunu ifade eden İmamoğlu, bu kurumların ancak insanların haklarını arayabileceği merciler olması halinde huzurlu kalabileceklerini söyledi. İmamoğlu, “Sendikaların daha fazla emeğe ve çalışana ulaşmasını sağlamak için yolları açmak gerekiyor. Bu tür kavramlara önem veren kurum olma mecburiyetimiz var. Tüm emekçi kardeşlerimizin bu güzel bayramını kutluyorum.” ifadelerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.