İŞÇİYE ASGARİ ÜCRET AZAMİ MAĞDURİYET!

İŞÇİYE ASGARİ ÜCRET AZAMİ MAĞDURİYET!
Silivri ve Beşiktaş belediyelerinin ardından Avcılar Belediyesi’nde de işçiler isyan etti. Sebepsiz yere işten çıkarılan taşeron işçiler Belediye Başkanı Handan Toprak’ı suçlayarak, kendilerine tazminat verilmediğini ve dertlerini anlatacak muhatap bulama
 Asgari ücreti bin 500 liraya yükselterek taktir toplayan CHP'li belediyeler işçi eylemlerine engel olamadı. Geçtiğimiz günlerde Silivri'de yapılan işçi eylemlerinin ardından önceki gün de Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan temizlik işçileri maaşlarının düşürüleceği gerkçesiyle belediye binası önünde eylem yapmıştı. Son olarak CHP'li Avcılar Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan ve işten çıkarılan işçiler haklarının verilmediğini ileri sürerek Başkan Toprak'a veryansın etti.

Mağdur edildik
Mağdur işçilerden Hüseyin Enginar işten çıkarılan 6 arkadaşından üçünün tekrar işe alındığını belirterek, taşeron işçilerinin maaşlarının düzenli ödenmediğini ifade etti. Sebepsiz yere işten atıldığını savunan İlhami Koçak ise kendilerine tazminat ödenmemesi için ayak oyunları yapıldığını, dertlerini anlatacak hiçbir muhatap bulamadıklarını söyledi. 15 yıldan beri belediyede çalışan ve 4 Ocak'ta işine son verilen Hasan Erdil de mağdur edildiklerini kaydetti.

İşçiler geri alınsın
Avcılar'da Belediye İş Sendikası'na üye işçiler işten çıkarıldıkları ve ücretlerinin ödenmediği gerkeçesiyle Avcılar Belediye binası önünde toplandı. "Taşeron işçiler köle değil, atılan işçiler geri alınsın ücretlerimiz ödensin" pankartı taşıyan işçiler Belediye Başkanı Handan Toprak'a seslenerek, "Mağduriyetimizin giderilmesi için Başkan Toprak'a gittik. Kendisi bize dava açmamız halinde tazmiminatımızın ödeneceğini söyledi. Açtığımız davayı kazanmamıza rağmen verdiği sözü tutmadı" açıklamasını yaptı.

Maaşlarımız düzenli ödenmiyor
İşçi temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında görüşmelerin devam ettiğini dile getiren işçi Hüseyin Enginar, "4 yıldır Avcılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalışıyorum. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın tekrar geri alınmasını istiyoruz. 6 arkadaşımız işten çıkarıldı, 3'ü tekrar işine geri döndü. Burada, hem işten çıkarılan bu üç arkadaşımıza sahip çıkmak hem de düzenli ödenmeyen maaşlarımızın hesabını sormak için toplandık" dedi. Konuşmasının devamında Belediye Başkanı Handan Toprak'ın yaşadıkları sorunlara duyarsız kaldığını belirten Enginar, "Yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıksaydı burada olmazdık" diye konuştu.

Sebepsiz yere atıldım
Sebepsiz yere işten atılan İlhami Koçak ise 3.5 yıldan beri çalıştığı işini kaybettiğini ve hiçbir hakkının verilmediğini söyledi. İşine son verilirken bütün haklarının verileceği yönünde teminat aldıklarını dile getiren Koçak, "Haklarımızı vermemek için ayak oyunu oynuyorlar. Çalışırken de sürekli giriş çıkış yaptırıyorlardı. Maaşlarımızı sürekli farklı bankalardan aldık" iddiasında bulundu.

15 yıllık işimden oldum
İşten çıkarılan bir diğer işçi Hasan Erdil ise, "Hiçbir sebep ileri sürmeden bizi işten çıkardılar" dedi. 40 yıldan beri Avcılar'da yaşadığını sözlerine ekleyen Erdil, "15 yıldır belediyede çalışıyorum. Yaklaşık 6 yıldan beri de başşoför olarak hizmet ettim. Maaşlarımızı her ay aksatmalı olarak aldık. Bu durmda da ekonomik anlamda sıkıntıya düştük. Bu arada taşeronda çalışan işçilerin tamamı düzenli maaş alamıyor" ifadelerini kullandı. Mahkeme kanalıyla kadro kazandıklarını savunan Erdil, "Devlet tarafından bizimle sözleşme yapıldı. Belediye bu sözleşmeyi de dikkate almadı. Tekrar bir dava açtık ve kazandık. Ama yine de netice alamadık" açıklamasını yaptı. İşten çıkarı8lan Zafer Ormanlı da iki yıl önce işten çıkarıldığını ve kendisine hiçbir ödeme yapılmadığını ileri sürdü.

  YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.