İstanbul'a 30 Yeni Meydan Geliyor

İstanbul'a 30 Yeni Meydan Geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakentin yayalaştırılmış alanlarını artırmak ve kente yeni bir görüntü kazandırmak amacıyla 30 yeni meydan projesi daha planlıyor.
Megakentte yayalaştırılmış alanların artırılması kapsamında son dönemde çalışmalarını artıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çevre yatırımları arasında meydan düzenlemelerine büyük önem veriyor.


Kentte yeni bir görüntü kazandıracak meydan projelerinin sayısını 30 olarak açıklayan İBB, iskele görünümü nedeniyle kamuoyunda Martı projesi olarak da bilinen Kabataş, Bağcılar, Şirinevler, Taksim, Eyüp, Eminönü, Kadıköy olmak üzere 7 meydan düzenlemesi çalışmalarını halen sürdürüyor.


İşte yapımı devam eden ve planlanan o meydan projelerinden bazıları:


- Bağcılar Meydanı:
27 bin 845 metrekarelik alanda yeni bir meydan ile çocuk oyun alanları, kafeterya ve peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Metro istasyonu ile bağlantılı olacak olan meydanın altı otopark olacak.
KONFERANS VE TOPLANTI

- Bahçelievler Şirinevler Kent Meydanı:
Şirinevler Mahallesi'ndeki 30 bin metrekarelik alanda çalışmaları süren proje kapsamında; 641 araç kapasiteli otopark, çok amaçlı konferans ve toplantı salonları ile meydana yerleştirilecek 800 metrekarelik ramazan çadırı planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.