İstanbul Açık Satranç Turnuvası sona erdi

İstanbul Açık Satranç Turnuvası sona erdi
Bakırköy Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenlediği “2016 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası” tamamlandı.
23 unvanlı 22 yabancı sporcu olmak üzere toplamda 1200 sporcu, aileleriyle birlikte 2000’in üzerinde satranç sever Bakırköy Belediyesi Atatürk Yaşam Köyü’nde yapılan 2016 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası’nda bir araya geldi. Kerim – Selim Altınok kardeşlerinde aralarında bulunduğu görme engelli sporcuların da katıldığı turnuvada 112 kişiye verilmek üzere toplamda 34.000 TL maddi ödül dağıtıldı.

Batuhan Daştan Büyük Usta Unvanı Aldı

Milli satranç sporcusu Batuhan Daştan, IM(International Master) olarak başladığı turnuvanın 5. Turunda 2 bin 500 elo’yu geçerek, GM(Grand Master – Büyük Usta)unvanına ulaşarak tarihe geçti. 19 yaşında olmasına rağmen Türk satranç tarihinde Büyük Usta unvanı alan 10. sporcu oldu.

Katılımcıları tebrik eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, ödül töreninin ardından yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: ‘‘Bir haftayı aşkın bir süre boyunca, Satranç Federasyonu ile ortaklaşa yapmış olduğumuz organizasyonun çok başarılı olduğu inancındayız. Geçen yılda aynı organizasyona Bakırköy olarak ev sahipliği yapmıştık.


Önümüzdeki yıllarda da aynı anlayışla Türkiye’de ve Bakırköy’de satrancın geliştirilmesine, hatta okullarda mecburi ders olması yönünde çocuklarımızın akılcılığına, stratejik düşünmesine ve sabrına katkı sunabileceğimiz inancıyla mecburi ders olması beklentisiyle aynı katkıyı ve desteği vermeye de devam edeceğiz. Eğitim ve sağlık alanında önemli hizmetler yapıyoruz ama aynı zamanda da spor anlamında Bakırköy’ü İstanbul’un ve Türkiye’nin örnek bir ilçesi haline getirmeye gayret ediyoruz. Bu yıl 1200 sporcuyla bu etkinliği gerçekleştirdik, önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir şekilde bu etkinliği yapacağız. Bir haftayı aşkın bir süre etkinliklerin bir disiplin altında devam etmesinde emeği geçen başta federasyonumuzun temsilcileri, hakemlerimiz, yöneticiler olmak üzere Bakırköy Belediyesi’nin çalışanlarına da ben sizlerin huzurunda, sizlerin adına teşekkür ediyorum.’’ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.