İstanbul trafiği için metro alarmı!

İstanbul trafiği için metro alarmı!
Yapımına başlanan Mecidiyeköy istasyonu inşaatı bölgede trafiği olumsuz yönde etkiliyor.
İstanbul metrosunun un en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu yapım çalışmaları bugün başladı. En az Eylül ayına kadar sürecek olan çalışmalar yüzünden bazı yollarda da ‘daralma’ yapılacak. BU zaten yoğun olan bölge trafiğinin iyice sıkışacağı anlamına geliyor.
Kabataş- Beşiktaş ve Halkalı Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu için yapım aşamasına gelindi. Mecidiyeköy İstasyonu’nun giriş-çıkış alanlarının inşaatı için altyapı çalışmaları bugün başlatıldı.

Bu kapsamda Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacak. Yayaların emniyetli geçişi için ise işyeri ve binalara erişim için geçiş koridorları oluşturulacak. Çalışmaların 60 günde tamamlanması hedefleniyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte 70 bin yolcu taşıyacak. Bu hat daha sonra yapımına devam edilen Beşiktaş-Kabataş ve ihale hazırlıkları süren Halkalı-Bahçeşehir metrolarıyla birleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.