İstanbul’da lale devri

İstanbul’da lale devri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu Belediye Meclisi’nde AK Parti oylarıyla kabul edildi. Rapora 69 ret 156 kabul oyu verildi. İBB Başkanı Dr. mim. Kadir Topbaş, 2015’te de ağırlığı ulaşıma vereceklerini belirtti. Topbaş; “İstanbul
İBB Meclisi’nde dün 2104 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Rapora ilişkin sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever;  “Güç kendini eylemle gösterir, siz ne kadar iktidarız derseniz deyin tarihi camilerin önünde alınmış mahkeme ve yıkım kararlarına rağmen 16/9 kuleleri duruyorsa, bunları yıkamıyorsanız güç sizde değildir. Büyük sermayenin egemenliğindedir. Halkın yanında olamıyorsunuz” şeklinde konuştu.

2015’te ulaşım öncelik oldu

İBB Meclisi’ne üç saati aşkın süren görüşmelerde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Topbaş; hafta sonu metronun Etiler İstasyonunun açılacağını müjdeledi. Topbaş;  Mahmutbey-Mecidiyeköy- Kabataş metro hattının ihalesinin tamamlandığını belirterek çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Bostancı metrosunun ihalesi gerçekleşti.Ataköy-İkitelli metrosu için ihaleye çıkılacak.Bağcılar-Bakırköy arasında 9 kilometrelik metro Ulaştırma Bakanlığınca yapılacak. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi çevre düzenlemesi işine de Mayıs ayında başlayacağız. İstanbul ulaşımına 400 yeni otobüs daha alıyoruz”

Silivri ve Çatalca’ya 2400 konut

Topbaş, KİPTAŞ aracılığıyla bu yıl içinde dar gelirli yurttaşlara yönelik olarak Silivri’de 2100 Çatalca’da ise 300 konut daha yapılacağınI satışların önümüzdeki aylarda gerçekleşeceğini açıkladı. Başkan Topbaş, KİPTAŞ ile bugüne kadar 1700 konut yapımının gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Otuz milyon lale dikildi

İBB 2014 yılı yatırımları ile ilgili bilgiler veren Topbaş, 2015 yılına ait çalışmalarıyla ilgili de şu bilgileri verdi:
“Bu yıl İstanbul’da lale devri başladı. Kentin dört bir yanını 30 milyon lale ile donatıyoruz.  2005 yılında bu işe 600 bin lale ile başladık. Etmedik laf bırakmadılar. Bugün lalelerimizi Silivri Seymenler’de 5 milyon Lale soğanı yetiştirildi. Bu ülke ekonomisine de katkıdır. Laleyi ihraç edeceğiz. Harcadığımız para ise 4 milyon 750 bin liradır” dedi.
Topbaş 2104’te toplam 68.5 milyar liralık yatırım yapıldığını bu yıl sonunda rakamın 80 milyar liraya çıkacağını da vurguladı. Topbaş, halkın oyuyla üçünce kez bu göreve geldiğini dönemin sonunda ise bir daha aday olmayacağını da yineledi.

Rant belediyeciliği yapılıyor

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever; İstanbul’un  gelişiminin toprağa ve ranta dayalı vahşi bir kapitalizmle yok edildiğini belirtti. İstanbul’un bir AVM’ler ve rezidanslar kenti haline dönüştürüldüğünü kaydeden Gülsever özetle şunları söyledi:
“Her yıl İstanbul 300 bin kişi göç alıyor. Megakent denilerek her yer beton u-yığınlarına döndürülüyor.Büyümeyi sanayi değil rant ekonomisine dayandırıyorsunuz. Kentin neresine giderseniz inşaat. Gökdelenler. Bu çözüm değil, kenti yok etmektir.Deprem için dünyanın gözü İstanbul’da ama biz bununla ilgili gerekeni yapmıyoruz. Kentsel dönüşüm deprem amacına yönelikti ama herkes biliyor ki artık ranta dayalı bir dönüşüm halini aldı.İstanbul’da 16/9 kulelerini yıkmadan iktidarım diyemezseniz. Kentin tarihi siluetini tahrip edenleri ödüllendiriyorsunuz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.