İstanbullu deniz suyu içecek!

İstanbullu deniz suyu içecek!
İstanbul'da deniz suyundan içme suyu elde edilmesine yönelik proje için düğmeye basıldı. 600 milyonluk proje için ÇED süreci başladı.
Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için (Çevresel Etki Değerlendirme) süreci başladı. 160 bin metrekarelik alan üzerine kurulması düşünülen proje ile denizden alınacak suyun içme suyuna dönüştürülmesi hedefleniyor. Projede deniz suyu arıtma sistemi ve ters osmoz sistemi kurulacak. Bu teknoloji sayesinde, çözeltilerin yüksek basınç altında pompalanmasıyla tuz ve diğer kirlilikleri tutarak suyun arıtılması sağlanacak. Arıtma tesisine her gün 400 bin metreküp deniz suyu girişi olacak ve 200 bin metreküp arıtılmış olarak içme suyu şebekesine bağlanacak. Çıkan 200 bin metreküp su ise Derin Deşarj yöntemi ile tekrar Karadeniz’e verilecek.

MALİYETİ 600 MİLYON!

Vatan gazetesinden Esra Can Sinav’ın haberine göre, maliyeti 600 milyon TL olarak belirlenen proje, Terkos gölüne 1,5 km , Durugöl çayına ise 900 m mesafede inşa edilecek. ÇED onayından sonra 180 iş gününde bitirilmesi planlanan projede 200 kişi çalışacak. Arıtma tesisine kıyıdan 1650 metre açıklıkta 15 metre derinlikte su alma noktaları kurulacak. Su alma noktasından 250 metre uzaklıkta da Karadeniz’e tekrar deşarj edilecek atık su için merkez sistem yerleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.