İstanbullulara müjde! Pazartesi hizmete giriyor

İstanbullulara müjde! Pazartesi hizmete giriyor
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'nın altında bulunan ve 1970'li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan tarihi tünel, pazartesi günü trafiğe açılacak.
Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı'nın altında bulunan ve 1970'li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan 230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi salonu olarak kullanımının ardından sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla tekrar hizmete giriyor. çalışmaları tamamlanan ve 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü hizmete açılıyor.

4 Ağustos’ta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından kamuoyuna tanıtılan tarihi tünel yolunun askeri güvenlik bölgesinden geçmesi nedeniyle açılış tarihi açıklanmamıştı.

SAAT AÇILACAK

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, askeri prosedürlerin tamamlanmasıyla Beylerbeyi Tüneli, pazartesi günü sabah 07.00 itibarıyla trafiğe açılacak. Yapılan çalışmalarda orijinal dokusu muhafaza edilen 2.90 cm yüksekliğinde ve 150 metre uzunluğundaki tarihi tünelin trafiğe açılmasıyla 45-50 dakikada geçilen yol 3 dakikaya inecek.

Araçlar askeri bölgenin içinden karşıya geçecek. Saraydan girip tünel bitiminden askeri alan çıkışından geçip Üsküdar’a geçmiş olacak. Tünel sabah Beykoz- Üsküdar istikameti akşam Üsküdar-Beykoz istikameti olarak tek yönlü olacak. 06.00 ile 16.00 arası Üsküdar’a gidiş yönüne, 16.00 ile 06.00 arası Üsküdar’dan Beykoz istikametine açık olacak.

1970 YILINA KADAR KULLANILDI

Çalışmalar sırasında tünelin orijinal dokusu muhafaza edildi. Beylerbeyi Sarayı'ndaki Set Bahçeleri'nin altından geçen tünel, 1970'li yıllara kadar kıyı yolunun işlevini sürdürmesini sağlarken, aynı zamanda yüksek duvarların ötesi ile Beylerbeyi Sarayı'ndaki set bahçelerin bağlantısını da kuruyordu. Sultan 2. Mahmud tarafından 1829–1832 yılları arasında yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, Üsküdar’ı Beylerbeyi semtine bağlayan bir karayolu olarak kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.