İstanbul’un gürültüsü hasta ediyor!

İstanbul’un gürültüsü hasta ediyor!
CHP’li Berke Merter Mecliste Dile Getirdi ve Uyarıda Bulundu: İstanbul’da Gürültü Kirliliği Her Geçen Gün Artarak Kulak Sağlığına Zarar Vermeye Devam Ediyor.
Bahçelievler Belediyesi ve İBB meclisi CHP Üyesi Mehmet Berke Merter hazırladığı yazılı soru önergesi ile İstanbul’da yaşanan gürültü kirliliğini İBB Meclis gündemine taşıdı.


Önergesinde Avrupalıların gürültü kirliliğini önleyen çalışmalarını fotoğrafları ile Meclise sunan CHP’li Berke Merter önergesinde; “Maalesef İstanbul; nasıl ki hava kirliliği, trafik, yaşam kalitesi ve yeşil alan miktarları konularında dünya metropolleri arasında en gerilerde yer alıyorsa, gürültü kirliliği konusunda da İstanbul sınıfta kalmış. Dünya İşitme Endeksi verilerine göre, gürültü kirliliği ile kulak sağlığına zarar vermesi konusunda, İstanbul Dünya’da üçüncü en kötü durumdaymış. Kentimizde 30 yaşındaki bir gencin işitme duyusu 48 yaşında bir kişininki kadar yıpranmış oluyormuş.

Bellik ki bu konuda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevini ihmal etmiştir. Gürültü kirliliği ile kulak sağlığına zarar verme konusunda Dünya İşitme Endeksi verilerine göre İstanbul’un dünyada üçüncü olmasıyla ilgili AKP’li Belediye Başkanının düşüncelerinin ve çözüm önerilerini öğrenmek istiyoruz” sözlerine dikkat çekerek Başkan Kadir Topbaş’a şu soruları sordu: “Halkımızın sağlığını korumak, belediyelerin görevleri arasında olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz. Bu konuda İBB olarak ne gibi önlemler aldınız ve nasıl önlemler almayı düşünüyorsunuz? Dünyadaki birçok şehirde önlem olarak yoğun yolların ve otoyolların kenarlarında ses duvarları oluyor, İstanbul’da neden böyle bir önlemi şimdiye kadar almadınız? Bundan sonra İstanbulluları korumak için, ses duvar sistemleri kurup uygulamayı düşünüyor musunuz?

Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2017 yılı Mart ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Mehmet Berke Merter, Ayşegül Okumuş Görgü, Ümit Yurdakul , Zeynel Yılmaz Hasan Tapan, Muzaffer Şahin, Musa Keleş, Şenol Yolbir ve Seyit Ali Aydoğmuş ile Meclis Başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önerge:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

Konu: İstanbul'daki gürültü kirliliği ve alınabilecek önlemler hakkında

Üzülerek belirtmeliyim ki, İstanbul’un gürültüsü insanı sağır yapıyor. Maalesef İstanbul; nasıl ki hava kirliliği, trafik, yaşam kalitesi ve yeşil alan miktarları konularında dünya metropolleri arasında en gerilerde yer alıyorsa, gürültü kirliliği konusunda da İstanbul sınıfta kalmış. Sözcü gazetesinde yayınlanan bir haberden öğrendik ki, Dünya İşitme Endeksi verilerine göre, gürültü kirliliği ile kulak sağlığına zarar vermesi konusunda, İstanbul Dünya’da üçüncü en kötü durumdaymış. Kentimizde 30 yaşındaki bir gencin işitme duyusu 48 yaşında bir kişininki kadar yıpranmış oluyormuş. Bellik ki bu konuda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevini ihmal etmiştir.
Bu kapsamda sormak gerekirse;

1- Halkımızın sağlığını korumak, belediyelerin görevleri arasında olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz. Bu konuda İBB olarak ne gibi önlemler aldınız ve nasıl önlemler almayı düşünüyorsunuz?

2- Dünyadaki birçok şehirde önlem olarak yoğun yolların ve otoyolların kenarlarında ses duvarları oluyor, İstanbul’da neden böyle bir önlemi şimdiye kadar almadınız? Bundan sonra İstanbulluları korumak için, ses duvar sistemleri kurup uygulamayı düşünüyor musunuz?

3- Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Kültür Başkentliği yapmıştır. İstanbul’un dünya başkenti olduğunu söyleyen AKP’li Sayın Kadir Topbaş Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı da yaptı. Gürültü kirliliği ile kulak sağlığına zarar verme konusunda Dünya İşitme Endeksi verilerine göre İstanbul’un dünyada üçüncü olmasıyla ilgili AKP’li Belediye Başkanının düşüncelerinin ve çözüm önerilerini öğrenmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.