İtirazlar reddedildi, Esenyurt’ta sandıklar açılmayacak!

İtirazlar reddedildi, Esenyurt’ta sandıklar açılmayacak!
Esenyurt ilçe Seçim Kurulu, sandıklardan EVET mühürlü oylar çıktığı gerekçesiyle sandıkların açılması ve oyların yeniden sayılması taleplerini kabul etmedi. Kararı büyük bir skandal olarak değerlendiren muhalefet partileri itirazlarını il ve Yüksek Seçim



Yerel seçimlerde "şaibe" iddialarına Esenyurt’ta eklendi. Esenyurt’ta “TERCİH” yazılı mühürlerin kullanıldığı seçimlerde, birçok sandıktan “EVET” mühürlü oy pusulalarının çıktığını ileri süren ve sandıkların tekrar açılmasını ve bu şekilde oy kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesini isteyen CHP, MHP, HDP ve DSP’nin talepleri Esenyurt İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Dün öğle saatlerinden itibaren İnönü Mahallesi’ndeki Şehit Caner Mert Spor Salonu’nda bulunan Esenyurt İlçe Seçim Kurulu önünde toplanmaya başlayan CHP, MHP, HDP ve DSP temsilcilerine çok sayıda vatandaşta destek verdi. Muhalefet partileri sandıkların yeniden açılmasını ve “EVET” mühürlü oyların seçimde kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi yönünde başvuru yaparken, bazı vatandaşlar da, “EVET” mühürlü oyları bizzat gördüklerini belirterek Esenyurt İlçe Seçim Kurulu’na bireysel dilekçeler verdi.

Sabahın erken saatlerine kadar süren uzun tartışmaların ardından, 3 memur ile AKP, CHP, MHP ve Saadet Partisi’nin birer temsilcisinin bulunduğu 7 kişilik 1. İlçe Seçim Kurulu, 5’e 2 oyla talepleri reddetti. 2. İlçe Seçim Kurulu'nda ise bir memur muhalefetle birlikte aleyhte oy kullandı.

Bu kararın ardından Yerel Gaste’ye konuşan muhalefet partilerinin temsilcileri, itirazların kabul edilmemesini “Skandal” olarak nitelerken, bundan sonraki süreçte itirazlarını İl Seçim Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaklarını bildirdi.

VATANDAŞLAR SABAHA KADAR NÖBET TUTTU

Yüzlerce vatandaş, sabahın erken saatlerine kadar İlçe Seçim Kurulu önünde nöbet tutarken, seçim kurulunun bulunduğu spor salonunun bahçesine bir TOMA ile çok sayıda çevik kuvvet polisi de hazır bekletildi. KAYNAK:YERELGASTE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.