İYGAD 'Yılın Zirvedekileri'ni seçti

İYGAD 'Yılın Zirvedekileri'ni seçti
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği 'Yılın Zirvedekileri' ödülleri sahiplerini buldu.  Beykent Kaya Milenyum'da bulunan dernek merkezi ve konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda gazeteci dışında siyaset
 İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD)'ın düzenlediği 'Yılın Zirvedekileri' ödülleri 8 ayrı dalda sahiplerini buldu.  İYGAD üyeleri arasından katılımcıların başvurularını; Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Turgay Olcaytu, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hülya Yengin, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Arslan, gazeteci Mustafa Dolu ve İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert'ten oluşan juri, değerlendirdi.

 İşte o değerlendirme sonucu '2015 yılının zirvedekileri';

Haber dalında Kent Yaşam'dan Tuncay Dağlı.
Fotoğraf dalında Gazete365'ten Aykut Kaya.
Röportaj dalında İstanbul Times'den Çağla Pekgüleç.
Sayfa Düzeni'nde Gazetemistanbul'dan Sedef Kabak.
Köşe Yazarı'nda Yerel Kulis'ten Cengiz Alçayır.
İnternet haber sitesi dalında SHA.com.tr'den Yusuf Eker.
Gelecek vaad eden gazeteci Gırgır'dan Mehmet Ali Çatal.
Yaşam Boyu Onur Ödülü Durum'dan Erhan Kızılyar.



Birer laptop ve fotoğraf makinesi


Kazananlara birer laptop ve fotoğraf makinesinin de verildiği ödül törenine yoğun katılım oldu.

Ödül törenine; Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan, Büyükçekmece Belediye Başkan vekili Ahmet Şahin, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci, eski Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, CHP Esenyurt Eski İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltuk, Büyükçekmece Belediyesi başkan Yardımcısı Selami İnce, Kars Ardahan Iğdır İşadamları Başkanı Orhan Gökçe, İstanbul Dernekler Platform Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Beylikdüzü meclis üyeleri Fuat Beyazıt, Haluk Karataş, Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Rahmi Yazıcı, Eski MHp Büyükçekmece İlçe Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, Yerel Katılımı Dernek Başkanı Kösal Çebi, sanatçılar; Çılgın Metin ve Gökhan Yağmur ve çok sayıda STK temsilcisi ile gazeteci katıldı.

İYGAD artık güçlü bir meslek örgütü


İYGAD Başkanı Mehmet Mert törende açılış konuşması yaparak; 2002 yılında kurulan İYGAD, bu günlere zor yollardan geçerek geldi ve az veya çok yerel gazeteciliğe katkılar sundu. Bugün İYGAD 14.yılını geride bırakırken, kurumsal kimliye sahip, yaklaşık 200 gazeteci üyesi olan, İstanbul genelinde yüze yakın yayın organını bünyesinde barındıran, her yayın organının en az bin okuru olduğunu düşünürsek 100 bin okura hitap eden bir meslek örgütü olmayı başarmıştır' dedi.

'Umarız gelenekselleşir...'

Yerel gazetecilik ödülünün, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsadığını belirten İYGAD Başkanı Mehmet Mert; yerel medya ödüllerinin yerel konuları en iyi değerlendiren, mesleğe en çok değer veren, mesleğin evrensel boyutlarda sürdürmeye çalışan ve mesleki kurallara uygun haber üreten gazetecilere verilmesi hedeflendi. Umarım bu ödüller gelenekselleşir ve her yıl üzerine artı koyularak devam eder, ileriki yıllarda daha geniş kapsamlı, daha ilgi uyandırıcı ve daha teşfik edici bir şekilde sürdürülür' dedi.

Mehmet Mert konuşmasını şöyle sürdürdü; Şimdiye kadar gazetecilik mesleğinin çıtasını yükseltici, meslektaşlar arasında dayanışmayı sağlayıcı hizmetlerle birlikte, eğitici ve öğretici seminerler, paneller, söyleşiler de düzenleyen İYGAD bugün de bir ilki başlatarak işini en iyi yapanlar arasından bazılarını ödüllendirme yoluna gitti.

İYGAD Yönetim Kurulu olarak ilk defa böyle bir karar aldık ve yaklaşık altı aydır gündemimizde olan ödül törenini, başvuruları alınarak, değerlendirmeler yapılarak bugün de o ödülleri sahiplerine sunma anına geldik. Gerçekten birşeyin ilkini yapmak çok zor. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerek ise gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasına katkı sunsun.

Biliyorum birazdan açıklanacak 8 isim tartışılacak. Eleştirilecek. Şu daha iyiydi o niye almadı. Bu nerden çıktı diye. Ama inanın gerek başvurular arasında, gerek katagori olarak uyanlar arasında gerek ise (iygad yönetiminde olanların prensip olarak başvurularını almadık) elverişliler arasında en çok hakedenin ödüllendirilmesi için jüri elinden geleni yaptı. Son olarak sözlerimi teşekkürlerle bitirmek istiyorum.

Evet günümüzde gazetecilik yapmak zor. Siyaset yapmak daha bir zor. Ticaret yapmak zorun zoru. Hergün kapanan yayın organları, tutuklanan gazeteciler falan ama ne yapalım hayat devam ediyor ve biz de bu zor şartlara rağmen açılışlar yapıyoruz, ödül törenleri düzenliyoruz. Gönül isterdi ki ülkemiz daha iyi şartlar ortamında olsaydı bizler de inanın bu törenleri çok daha renkli çok daha gösterişli yapmak için elimizden geleni yapardık. Yine de bu günün şartlarında bu organizasyonlarda yanımızda olan, destek olan, öncelikle meslektaşlarımıza, sonra özgür basın dostlarına, siyasilerimize, iş adamlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan can dostlarımıza teşekkür ediyor... Şükranlarımı sunuyorum...

Ve tabi ödül alan arkadaşları da tebrik ediyorum... Umarım ödüllerimiz doğru adreslere gitmiştir.... Ve bu arkadaşlar, ömür boyu bu ödüllere layık işler yapacaklardır... Ödüle alamayanlardan ise ricam kızmasınlar, üzülmesinler, seneye şayet daha iyi şartlarda daha geniş kapsamlı ödüllü yarışmalara aday olsunlar. İşlerini daha iyi yapmaya çalışsınlar. Bugün bizler bu 8 arkadaşı fark ettik. Yarın da bir başkaları belki başka arkadaşları fark eder ve ödüllendirir.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.