Kadın başkanlar Avcılar'da buluşuyor

Kadın başkanlar Avcılar'da buluşuyor
Avcılar’da “Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi” düzenleniyor.
Avcılar Belediyesi’nin önderliği ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi” 28 Mart Cumartesi (yarın) günü saat 09:00 - 17:00 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Oditoryumu’nda yapılacak.


Başkan Dr. Handan Toprak Benli ile birlikte, ilklerin belediyesi olarak isim yapan Avcılar Belediyesi, dünyanın kadın belediye başkanlarını bir araya getirerek bir ilki daha gerçekleştireceği, “Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi”nde, dünyanın her yerinde seslerini duyuran etkin ve başarılı kadın belediye başkanları, deneyim ve birikimlerini paylaşacaklar.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizden kadın belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak olan ‘Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’nde kadınların toplumdaki varlığının şehir yaşamı ve yönetimi üzerindeki etkileri yanında, kadın belediye başkanlarının cinsiyet eşitliği temellerinde kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelerini ele alacağız. Kadın belediye başkanlarımızla hizmet, deneyim ve bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.

Dünyanın Çeşitli Ülkelerinden Önemli İsimler Katılacak

28 Mart tarihinde saat 09:00-17:00 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi” Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir başta olmak üzere, Avrupa Komisyonu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongre Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Pedosa Belediye Başkanı Barbara Toce, Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar Partisi PES Kadın Başkanı Zita Gurmai, Kosova Gjakova Belediye Başkanı Mimoza Kusari Lila, Hindistan’dan Genç Hitli Lider Ödülü sahibi, bütün dünyanın çok yakından bildiği bir isim Soda Belediye Başkanı Chhawi Rajawat, Yunanistan Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka, Fransa Strasbourg Belediye Başkan Yardımcısı Nawel Rafik Elmrini, Bulgaristan Dobrich Belediye Başkanı Detilina Nikolova, Makedonya Tetovo Belediye Başkanı Teuta Arifi, Filistin Bethlehem Belediye Başkanı Vera George Mousa Babıoun, Polonya Ochota, Varşova Belediye Başkanı Katarzyna Legiewicz, Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol Aka, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Amasya, Gümüşhacıköy belediye Başkanı Zehra Özyol’un katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

4 Oturum, 4 Moderatör, 12 Konuşmacı

Zirve, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin açılış konuşması ile başlayacak. Dört oturumdan oluşan zirvenin, Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir’in başkanlığında yapılacak birinci oturumu "Şehirde Kadın Var" başlığını taşıyor. "Şehirleri Yeniden Şekillendirmek – Kadın Eli" başlıklı ikinci oturuma Avrupa Sosyalist Parti Kadın Başkanı Zita Gurmai başkanlık edecek. “Kadınlar Aracılığıyla Toplumu Yeniden Şekillendirmek” konulu üçüncü oturum Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay başkanlığında gerçekleştirilecek. “Barış ve Kadın” konulu dördüncü ve son oturuma ise Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Gülsün Bilgehan başkanlık edecek.

20 Dilde Müzik Ziyafeti

Zirvenin ardından konuk ülkelerin sanatçıları, kendi dillerinde eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Spor Salonu’nda saat 19:00’da başlayacak müzik ziyafeti ile konuklar ve katılımcılar yorgunluklarını dünyanın en güzel dili, müzikle atacaklar.
Yirmi dilde şarkıların seslendirileceği gecenin finali, Avcılar Belediyesi Konservatuarının Binbir Çiçek Kadın korosunun söyleyeceği türküler ile yapılacak. Türkiye’nin 81 ilinden gelen genç kadınların da koroya eşlik edeceği gecede yediden yetmişe herkes türkü söyleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.