Kadına Şiddet, Toplu İş Sözleşmesinde

Kadına Şiddet, Toplu İş Sözleşmesinde
Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK/Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK/Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmede en çok dikkat çeken madde ise kadına şiddet uygulayanın kişinin maaşının yarısını eşine tazminat olarak vermesi oldu.

Beylikdüzü Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)/Genel İş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Süleyman Çelebi ve çok sayıda sendika temsilcisinin yanı sıra belediye çalışanları katıldı.

Yeni imzalanan sözleşmede işçi haklarını savunan birçok madde yer alırken, sözleşmenin en dikkat çekici konusu ise kadın haklarına yönelik madde oldu. Maddeye göre ise eşine şiddet uygulayan işçi, maaşının yarısına eşine tazminat olarak verecek.

"PROJEM, HUZURLU YAŞAMA PROJESİDİR"

Sözleşme imzalama öncesinde kürsüde bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplum olarak en büyük projenin huzurlu yaşamdan geldiğini ifade ederek, "Bu toplumun en büyük projesi sevgiyi ve saygıyı kazanma projesidir. Bu toplumun en büyük projesi yaşadığı alanlarda en huzurlu alanlarda en huzurlu şekilde yaşama projesidir. Binaların parkların en iyisini yapacağız. Sosyal alanların en iyisini yapacağız hiç kuşkusu olmasın kimsenin. Cumhuriyet Halk Partili, sosyal demokrat bir belediyenin özelliklerini burada sıralamama gerek yok. Ama benim asıl projem, Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak bütün yol arkadaşlarımla paylaştığım projem, burada yaşayan herkesin ama herkesin bir arada huzurlu yaşama projesidir" dedi.


"ELBETTE EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİZ"

Başkan İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda düzenlenen etkinliklerde herkesin omuz omuza bir yürüyüş gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Toplumda hangi ilçeden hangi bölgeden hangi yöreden kökenden olursa olsun, huzur isteniyorsa, sevgi ve saygı isteniyorsa, sadece insana insan olduğu için bir bakış isteniyorsa, lütfen rica ediyorum kontrolsüz gücü red edin. Herkesin elini vicdanına koysun. Dostlarım elbette bir 1 Mayıs'ta emeğe saygı göstereceğiz. Elbette emeğin ortaya koyduğu ve uygun gördüğü her unsura saygı duyan bir sözleşmeye imza atacağız. Çünkü bize CHP'nin talimatı budur. Biz bu talimatı ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışını sonuna kadar yerine getirecek temsilcileriz. Bu bakımdan bu sözleşmeye emeği geçen tüm dostlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve genel başkanıma kadar katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bunlar bir başlangıç olsun diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında toplu iş sözleşmesinin imzaları atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.